Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonLightRoom|2010.09.20.

Adobe Photoshop Lightroom 3 - Filmszemcsézet

 


Analóg filmhez hasonló effekt. Telehintjük a "vásznat".


 

Cover Converter v1.8

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

www.digiretus.hu - Cover Converter v1.8


 

Cover Converter v1.8

Ez az ügyes program annyira apró, hogy alighogy ráklikkeltem a letöltés gombra, már lent is volt. Jó példa arra, hogy nem csak a nagyméretű programok lehetnek hasznosak.

A Cover Converter tulajdonképpen egy nagyon egyszerű, de jól használható CD borítót kreáló program. Miért is jobb ez, mintha a Photoshopban vagy más programban készítenénk? Mert egyszerűbb és gyorsabb. Így még azoknak is ajánljuk, akik egyébként profik a Photoshopban. Ha már csak a programok megnyitási idejét számoljuk. Mire a Photoshop elindul, addigra ezzel a programmal már el is készítettük a CD-borítót. És még egy fontos szempont: ez a program teljesen ingyenes. Így azt javaslom, hogy töltsd le, és olvasás közben próbáld ki!

Hóhó, de hiszen ez a program német! Nem baj, hiszen indítás után a Sprache(language) menüben át tudjuk kapcsolni angolra. Természetesen lehet, hogy valakinek inkább a német fog jobban tetszeni.

Ne is vacakoljunk a kép betöltése menükkel. Akkor ugyan is vaktában kell keresgélni a képek között. E helyett a program egy nagyon jó válogatási lehetőséget ad. Az ablak bal oldalán a megszokott módon tudunk a könyvtárak között lapozni. A kiválasztott könyvtár tartalmát láthatjuk listában. Amint rákattintunk a fájlra, jobb oldalt azonnal láthatjuk, hogyan fog kinézni nyomtatáskor.

A program nem támogatja a kép megvágását. Helyette a képet betorzítja, hogy teljesen kitöltse a képet. Éppen ezért figyelnünk kell, milyen képet választunk, nehogy túlságosan eltorzuljon.

Természetesen azért a program nem hagy minket cserben itt sem. Amikor a képet kiválasztjuk, a jobb oldali nagy kép alatt kiírja, mennyire alkalmas a kép. És még színnel is megjelöli. A vörös színű képeket nem javasolja a program, mert túl nagy a torzulás. A narancssárga még jó lehet, de ez függ a kép tartalmától is. Pl. ha ember, állat vagy más élőlény van a képen, akkor a szemünk nagyon hamar észreveszi, ha a kép torzított. Ugyan ez igaz nagyon geometrikus alakzatoknál, pl. CD lemez esetén. Viszont más képek esetében ez talán nem feltűnő.
A zöld pedig az, melyiket nyugodtan használhatunk, hiszen a torzítás elenyésző. A torzítás mértékét a kép alatti "Multipler" szám mutatja. Minél kisebb, annál jobb.

Az ablak bal alsó részén láthatjuk, hogy a program elő lap vagy hátsó borítónak javasolja. Az előbb említett színeket itt is láthatjuk. Ugyan így itt tudjuk azt is meghatározni, hogy a képet melyik oldalon szeretnénk felhasználni.

Ugyanitt találjuk az "automatic choice" gombot is. Ezt kapcsoljuk ki, mert különben a képünk könnyen nem oda kerül, ahova szeretnénk.

Sajnos a program külön kezeli a képet és a szöveget. Egyben nem tudjuk őket kinyomtatni. Így ha a képpel elkészültünk, akkor a Print Picture gombra kattintva máris kinyomtatthatjuk a képet.

A kép nyomtatása után, már csak a szöveget kell elkészíteni. Ehhez válasszuk az Edit menü Label Editor opcióját. Természetesen itt is külön a hátsó, és külön az első lapot szerkesztjük. Kicsit furcsa tulajdonsága a programnak, hogy ebben az ablakban már német és angol szavakkal is találkozhatunk. A Front Covert választva a címoldalt szerkeszthetjük. Sok állítási lehetőségünk nincs, de ez a "hátrány" pont előnyünkre lesz, hiszen nem kell a szöveg elhelyezésével szöszmötölni. A jobb oldali fehér téglalapon láthatjuk, mi hova kerül. Ha a borítót szerkesztjük, akkor ide a címet írhatjuk be. A Schriftgröße (angolul: size) pontba írhatjuk be a szöveg méretét. Alatta pedig a betűtípust választhatjuk.

Ha pedig a hátoldalt szerkesztjük (back-cover), akkor pedig a CD-n található dalokat írhatjuk fel. Erre szolgál a Title input. Itt beírhatjuk az énekest, a dal szövegét, és akár a dal hosszát is. Majd az Add gombbal máris a jobb oldalra kerül. Így gyorsan és könnyedén összeírhatjuk a CD tartalmát.

Ha elkészültünk a szöveggel, akkor a Save Label opcióval mentsük el, majd csukjuk be az ablakot, vagy a Label Drucken gombbal ki is nyomtathatjuk.

Ilyen egyszerű ez a kis program. Mindenkinek ajánljuk, akik nem akarnak a CD borítókészítéssel vesződni."

Letöltés:
http://mitglied.lycos.de/CManiacMx/data/programme/Cover-Converter_v181.exe

Forrás:
http://mitglied.lycos.de/CManiacMx/

Pi Tóth István
Szoftver.hu

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !