Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonIngyenes program|2009.12.09.

Adobe Photoshop Express (Beta) - Képszerkesztés II.

 


Valódi optikai tuning.


 

Plugin Commander Light ás Plugin Commander Pro Editor

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Digiretus.hu - Plugin Commander Light ás Plugin Commander Pro Editor


 

Plugin Commander Light ás Plugin Commander Pro Editor

Szerintem filterek szempontjából két féle Photoshoppos ember létezik: Az egyik, aki megveti a szűrúk használatát, mert szerinte azzal csak elrontjuk a művészetet, míg a másik, aki szerint minnél több filtert használunk, annál jobb. A Plugin Commander az utóbbbiaknak lehet a kedvence, mert a program elsődleges funkciója a filterek menedzselése.

A programnak két változat létezik: Az ingyenes Plugin Commander Light és a megvásárolható Plugin Commander Pro Editor.

Előszőr nézzük meg a Light verziót!

Mint említettük az elsődleges funkciója a programnak a filterek menedzselése. Ehhez már a light verzió is nagyon jó. Telepítéskor a program nem a megszokott photoshop/plug-ins könyvtárba települ, hanem egy teljesen általános program könyvtárba. És így a Photoshoptól függetlenűl működik, nem kell azt elindítani. Ennek persze megvan az elönye és a hátránya is. Elönye, hogy bármikor a Photoshop hosszas indulása nélkül használhatjuk. Hátránya, hogy amikor a Photoshopban vagyunk már hiába állítgatjuk a filtereket. A változáshoz újra kell indítani a programot (ennek oka az, hogy a Photoshop indításkor betölti az összes plug-int a memóriába.)

Amikor elindítjuk a programot, két ablakot látunk. Ezek a menedzselést segítik elő, hogy elég legyen csak egyik ablakból áthúzni a másikba a fájlt vagy filtert.
Vigyázat! Nem minden filtert lehet mozgatni, egyes filtereknél pedig más fájlokat is vele kell vinnünk!
Nagyon jó a programban, hogy nem csak mint fájlneveket láthatunk, hanem belenézhetünk a fáljba is. Sőt! Ha átváltunk Plugin View-ba, vagyis filternéző módba, akkor a benne levő szűrőket láthatjuk.
Ez azért nagyon jó, mert sokszor a fájlnév nem is hasonlít a szűrő nevéhez.

A szűrőre jobb gombbal kattinva átmásolhatjuk máshova, kitörölhetjük, vagy csak ideglenesen kikapcsolhatjuk. Igazándiból tényleg csak az átnevezés hiányzik.

Van még egy különleges tulajdonsága, ami nagyon hasznos lehet: át lehet konvertálni a filtereket más formátumba. A következő formátumokat tudjuk konvertálni: Photoshop, AFS (ez a Filter Factory PS plug-in típusa, amit máshol is lehet használni). Ha a Plugin Commander Pro verzióját megvásároltuk, akkor Premiere filterekké is konvertálhatunk.

A programba egy kisebb képszerkesztőt is találhatunk. Ez a JPG és BMP képeket tudja kezelni, és itt is használhatjuk a filtereket. Tehát ha csak 1-2 filtert szeretnénk használni, akkor ez a program is elegendő lehet. Tulajdonképpen a Filter Factory-t elérhetjük ebből a programból, így újabb szúrőket készíthetünk.

Az ingyenes verzió tulajdonságai itt véget is érnek. Lássuk, mit tud a Pro változat, melyet kb. 50 dollárért lehet megvásárolni!

A Plugin Commander Pro legfőbb tulajdonsága, hogy nemcsak a filterek nevét láthatjuk, hanem azoknak a hatását is. Vagyis meg tudjuk nézni, hogyan működik, mire jó. Így már lényegesen egyszerűbb a filtereket menedzselni.
De a program képfeldolgozó tulajdonságai is sokkal bővebbek, mint az igyenes verziónak: szkennelés, különböző színmódóok, batch parancsok, stb... állnak a rendelkezésünkre.

Persze a konvertálásban is nagyon jeleskedik. A Pro verzióval már Photoshop és Premier filtereket konvertálhatunk oda vissza. De Windows és Macintosh szűrőket is konvertálhatunk. Ez nagyon hasznos lehet, hiszen sok szűrő csak egyik platformon működik. Így többé nem kell búslakodnunk, ha egy nagyon jó szűrőt szeretnénk használni, de a mi gépünkre nem tudjuk megvásárolni.

Reméljük ez a rövid bemutató mindenki érdeklődését felkeltette ehhez a remek segédprogramhoz!

Pi Tóth István

 

 

Kapcsolódó anyagok:

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !