Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Élesítünk I. Photoshopban

szint: nagyon könnyű


Kezdjük "Ádám és Évánál" ! Menjünk vissza az alapokhoz és nézzük meg miként tudjuk legegyszerűbben élesíteni fotóinkat...


 

HP Photosmart Essential

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Digiretus.hu - HP Photosmart Essential


 

HP Photosmart Essential

Photosmart. Ismerős név. Ugyanazen elnevezéssel fut a cég digitális fényképezőgép sorozata is. A Photosmart Essentialt vehetjük a sorozat kiegészítésének, egyfajta utolsó láncszemnek, melynek segítségével a digitális fotó papírra kerül.

A szoftver megnyitása után 5 alapvető funkciót kapunk, melyeket a képablak tetején lévő kék fülekre kattintva aktiválhatunk. Ezek a View, Edit, Print, Create és Share címkét kapták.

View

A Photosmart Essential képnézegető és kiválasztó felülete. Bal oldalt jelenik meg a könyvtárfa, amelybe az alsó Get Images gombbal emelhetünk be további könyvtárakat, vagy képeket. Ezek között a Search gombbal kereshetünk. A könyvtárak név, dátum illetve használatuk alapján rendezhetők sorba. A bal oldali szekció alján látható néhány alap információ, például a kép optimális nyomtatási mérete. A jobbra lévő ablakrészben, a hagyományos képnézegetőkhöz hasonlóan jelennek meg a fotók nézőképei. Felettük kis ikonok mutatják a lehetséges nézetüket, ami sok kis nézőkép, egy képes, teljes képernyős, vagy diavetítés (Slide Show) megjelenítés lehet. További feldolgozáshoz a képek alatti jelölőnégyzetet kell „kipipálnunk”. Ekkor a kép az alsó, My Selection ablakba kerül. Az ide összeválogatott képek szerkeszthetők és nyomtathatók később. A képnézegetőben csak néhány egyszerű szerkesztési lépésre van módunk, mint amilyen a képek elforgatása.

Edit

Nagyon egyszerű szerkesztőfelületet kapunk 8 ikonnal, és a képablak jobb felső sarkában nagyítási lehetőséggel. A nyomtatás előtti utolsó képmódosítási lépések végezhetők el ebben az ablakban. Persze csak azokkal a képekkel, amiket előzőleg kijelöltünk erre. Nézőképeik a bal oldalon láthatók és választhatók ki.

Szerkesztési eszközeink a jobbra és balra forgatás, tükrözés, automata világosság és kontraszt állítás lehetnek. Ezek egy kattintással elvégezhető műveletek. Az ezeket követő vörösszem eltávolításnál is könnyű dolgunk van. Csak a piros szemekre kell kattintanunk, majd az Apply gomb megnyomása után a program automatikusan eltávolítja azokat. A Crop, azaz vágás eszköznél egy keretet kapunk a kép köré, amelynek sarok fogópontjaival állítható be a szükséges méret, de választhatunk előre definiált fotóméreteket is, amelyeknél megadható, hogy a kivágott téglalap álló (portré), vagy fekvő (tájkép) legyen.
A Filters néhány effektet ad kezünkbe. Ez szám szerint kettő. A fotó monokrómmá (fekete-fehérré), illetve szépia színhatásúvá (sárgás, antik hatásúvá) tehető.
Az utolsó ikon a megvilágítottságot szabályozza három opcióval. Választhatunk adaptív fény, valamint hideg, vagy meleg fény között.
Minden kiadott lépés visszavonható a képablak jobb felső sarkában lévő nyilak segítségével.

Print

Itt történik a nyomtatás. A választott kép/ek mérete állítható be, az általánosan elterjedt fotópapír méretekhez, illetve egyedi mérethez. Azt is megadhatjuk, hogy több választott fotó kerüljön egy lapra. Ezután következhet a példányszám megadása (1-99), majd egy külön gombbal néhány további opció állítható be, például a szegélymentes nyomtatás, vagy a képek automatikus minőségjavítása. Utóbbi esetben nem mindig kapunk szép eredményt. Ha kontraszttalan, sötét a fotónk érdemes előtte elvégezni a szükséges javítást. A printelni kívánt képek mennyisége (mind, csak a kiválasztott) után már csak a nyomtató opcióinak beállítása van hátra. Ez telepített nyomtatónktól függ. Általában a papírminőség, szín, tintafelhasználás a legfontosabb elemei. A nyomtatás a bal alsó sarokban lévő Print gombbal indítható.

Create

Ebben az ablakban különféle kreatív dokumentumok készítésére nyílik lehetőség. Alapból csak fotóalbum oldalakba rendezhetjük a kijelölt fotókat, de a netről letölthetők még további projektek, mondjuk üdvözlőlap, meghívó, vagy naptár készítéséhez.
Fotóalbum esetén elég sok sablonoldal áll rendelkezésre, amelyeket egyszerűen kiválasztunk, majd a bal oldalt lévő, kiválasztott képeket a sablon képhelyeire húzhatjuk. Ezután már csak a méret példányszám beállítása van hátra és nyomtathatók is az oldalak.

Share

A „megosztás” ablakban előkészített képeinket küldhetjük el e-mailben, az Outlook Express, vagy a HP Photosmart Share segítségével. A harmadik lehetőség a fotók internetes albumba való feltöltése.

Mindezek – ahogy már említettük - olyan kezelhetőséggel és felülettel párosulnak, hogy 3 éves kisgyermekünket is odaültethetjük a HP Photosmart Essentials elé. Nem fog hibázni. Aki egyszerű nyomtatásvezérlő szoftverre vágyik, nem csinál rossz üzletet a HP ezen termékével. Azt még nem is írtuk, hogy ingyen letölthető, tehát elfuserált „üzletről” szó sem lehet.

A HP Photosmart Essential az alábbi címről tölthető le:
http://www.hp.com/united-states/pse/index.html

Digiretus.hu

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !