Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonHarmadik szem|2009.12.08.

Harmadik szem (Fotóelemzés)

 


A téma csak egy lépés...


 

MAGIX Photos on CD & DVD 4

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

MAGIX Photos on CD & DVD 4


MAGIX Photos on CD & DVD 4

A Magix talán az egyik legismertebb zeneszerkesztő szoftvereket fejlesztő cég. Neve már réges-régen összefonódott a mp3-alapú zeneszerkesztéssel, azonban mára átalakult a termékpaletta, és immáron megtalálható a kínálatban egy könnyen kezelhető, dekoratív felülettel ellátott diavetítést generáló alkalmazás is.

A Photos on CD & DVD 4 nevet viselő program (továbbiakban nevezzük egyszerűen „Photoson”-nak) nem új keletű fejlesztés, már a negyedik generáció jelent meg a közelmúltban. Célja, hogy egyszerű módszerekkel összetett és igen látványos bemutatót lehessen készíteni fényképek, családi videofelvételek, aláfestő zene valamint számtalan különleges áttünési effektus összegyúrásával, melynek komponálása után hagyományos asztali DVD lejátszóval TV-n keresztül is meg lehet mutatni az elkészült művet bárhol, bárkinek.

A Photosonhoz többféle szolgáltatást párosítottak, melyek között megtalálható egy interneten keresztül elérhető fényképalbum, ahová fotókat lehet feltölteni, majd belőlük papírképet vagy - a kiválasztott képekkel díszített - naptárat, esetleg bögrét rendelni. Egy szintén beépített segédprogramon keresztül hozzáférést kínál egy online üzlet is, ahol rengetegféle kísérőzenét, háttérképet, animációt árusítanak – így egy kisebb összegért cserébe az összeállított diavetítések színesíthetők, változatossá tehetők. Sajnálatos módon a Magix weboldaláról letölthető e-version változat demo módban üzemel csak, meglehetősen visszafogott funkciókkal, viszont 25 fontnyi online pénzbefizetés és aktiválás után, az addig letiltott pontok is használhatóvá válnak.


Védjük digitális fotóinkat!
Mindent a szemnek! Demo módban mindezekről lemaradunk

Visszatérve a kezelésre és a bemutatók létrehozásának módjára, alapvetően három egyszerű lépésben megoldható egy kész anyag összeállítása, és DVD-re vagy CD-re mentése - valamilyen tetszőleges videó-formátumban.

1. Felhasználandó fényképek/videók kijelölése
2. Ezek közti áttünések, aláfestő zene, feliratozás kiválasztása
3. A kész állomány DVD-re vagy CD-re mentése

Első blikkre

A kezelőfelület avatatlan szemnek először kicsit összetettnek, és emiatt elrettentőnek hathat, főleg a képernyő alsó sávja, ahol több egymással párhuzamos mező fut végig, növelve a pánikot a kezdő lépésekkel ismerkedő felhasználóban. Második pillantásra, és némi kattintgatás után azonban megkönnyebbülhetünk, mivel tapasztalható, hogy minden megmozdulást a Magix segítségünkre küldött angyalai őrzik, azaz bármivel is próbálkozunk, a program külön felbukkanó ablakokban rengeteg információt nyújt az egyes műveletek mikéntjéről. A segítségnyújtás animációkkal, vagy éppen a több felöl elérhető Help menün keresztül történik.

Védjük digitális fotóinkat!
Áttekinthető és szép, sok segítséggel, magyarázattal

A Photoson sajnálatos módon mindig a teljes képernyőhöz igazítja magát, amit a fejlesztők üdvözítő megoldásnak szántak, mivel azonban a felhasználó nem rendelkezhet ennek a teljes képernyős nézetnek az átváltásáról kisebb ablakra, sem pedig átméretezéséről, ezért ez sokszor inkább a program hátrányára válik, mintsem előnyére. Az eredetileg (vagy megtévesztésül meghagyott?) erre a célra szolgáló középső gomb ugyanis minden egérkattintásra immunis.

Videó mező (Video Screen)

A bal sarokban helyet foglaló területen a megkomponált diavetítésről előnézeti kép kapható bemutató videó formájában, a kis képernyő alatt pedig a lejátszás indításához szükséges gombok sorakoznak. A sorban utolsó kezelőgomb megnyomásával elindítható mikrofonos hangfelvétel, és a számítógépre kötött videokamera folyamatos képének rögzítése is.

Védjük digitális fotóinkat!
Éppen nincs adás, de a kész mozit itt lehet ellenőrizni

Menüsor (Menu bar)

A windowsos alkalmazásoknál megszokott módon itt is létezik egy hagyományos menüsor a képernyő felső részén. Ennek pontjai közül az első három (File, Edit, Effects) az effektív munkához szükséges eszközöket és pontokat tartalmazzák, míg a Services menüben internetes fizető szolgáltatásokat lehet igénybe venni, a Help és a Task pontok pedig a szoftver használatával ismertetik meg a felhasználót.

Védjük digitális fotóinkat!
Hagyományos menük, nem sok tartalommal

Eszköztár (Toolbar)

Néhány fontosabb művelet gyors eléréséhez pár gomb kikerült a kezelőfelületre. Ilyen a képáttekintő (Photo Overview), az automatikus vetítésgeneráló (Photoshow Maker), vagy a harmadik és talán legfontosabb eszközként felkerült fényképjavító ablak (Story Maker). A Photo Overview a fotók áttekintésére szolgáló, teljesképernyős rendezőablak, ami a vetítésben résztvevő fényképek bélyegképeit sorolja fel. Haszna abban rejlik, hogy így egyszerre akár több száz felvétel látható egyszerre, lehetőséget adva a körültekintő átválogatásra, továbbá a jobb egérgomb kattintására felbukkanó helyi menüben a fényképszerkesztéshez igénybe vehető belső alkalmazások is elérhetőek, leegyszerűsítve az optimalizálást.

Védjük digitális fotóinkat!
A három legfontosabb eszköz külön gombokat is kapott, melyek közül az áttekintés az első – íme megnyitva

Rendező sáv (Storyboard-mode)

A vetítéshez kiválogatott fájlokat (videók, képek) az egérkurzorral megfogva erre a többfunkciós területre kell áthúzni, ezeket később egyesével lehet tologatni, sorrendjük is változtatható. Segítségével jó áttekinthető a vetítés folyamán előforduló események sora, és ezek megfelelően időzíthetőek is a látványos felépítésnek köszönhetően.

Védjük digitális fotóinkat!
A felsorakozott diakockák magazinja és a sarokban a nézetválasztó gomb

Idővonal gomb (Timeline Button)

A rendező sávnak két nézete van, amik között a képernyő jobb szélére elhelyezett Timeline feliratú gombbal lehet váltani. Alaphelyzetben az egyes fotók, videók előnézeti képe szépen egymás mellett sorakozik, közöttük az áttünési effekt sematikus ábrájával díszített ikonnal, alul a fájl nevével és azzal az időadattal, ameddig az adott kép a vetítés alatt látható. A másik megjelenési mód a precízebb rendezést segíti: ez a sávos nézet, amely párhuzamosan futó eseményekként jeleníti meg a kép- és hanganyag változásait. Így a legfelső sávba kerül a fotók bélyegképe, alá az esetlegesen mikrofonnal feldiktált kísérőszöveg, ez alatt a megjelenő feliratok, majd pedig legalul a vetítés alatt hallható kísérőzene. Mindezeket akkora négyzetbe elrendezve, ami oldalarányaiban megegyezik a megjelenítés időtartamával.

Főablak (Main Pool)

A program kezelőfelületének meglehetősen nagy részét foglalja ez az ablak. Bal oldalán a bemutatóhoz használható elemek gyűjteménye található (keretek, effektusok, képek, hangok), jobboldalon pedig ezeknek a gyorslinkeknek megfelelő tartalmak jelennek meg egy kis böngésző formájában. Ez az elrendezés gyakorlatilag a Photoson könyvtárstruktúráját illetve az általa ismert fájlokat listázza, mivel az említett összetevők a program mappáiban kaptak helyet a MAGIX könyvtárban, és onnan is olvashatók be.

Védjük digitális fotóinkat!
Képek, hangok, effektusok gyűjteménye a telepített Magix könyvtár

Fényképek beolvasása

Első indítás után a program azonnal felkínálja a lehetőséget egy új projektfájl létrehozására, aminek értelemszerűen meg kell határozni leendő nevét (Name …), az egyes képkockák megjelenítésének időtartamát (Duration ...), azt hogy a diák váltása közé automatikusan beszúrjon-e a program egy egyszerű halványító effektet (Automatically …), és hogy a kész bemutató milyen adattárolóra kerüljön (Disk space presetting). Egy önműködő, kiegészítő szolgáltatásnak köszönhetően a program a kiválasztott fényképek között megjelöli azokat, melyek a vetítéshez választott megjelenítőn (TV, számítógép, stb.) nem szolgáltatnak megfelelő eredményt alacsony felbontásuk miatt.


Új diavetítés készül

A Photoson képes képfájlok beolvasására digitális fényképezőről, CD/DVD-ről, a számítógép merevlemezéről, vagy éppen az Internetről. A főablakban megjelenő könyvtárak egész tartalma hozzáadható a vetítéshez a fogd és vidd (drag & drop) módszerrel, azaz áthúzva a rendezősávba. Az így kiválasztott fotókat és videókat a program a teljes képernyős nézethez igazítja (amit természetesen jóvá kell hagyni), ezzel megelőzve, hogy különböző méretű felvételek rontsák a diavetítés összképét.

Optimalizálás

Amennyiben egy nem annyira jól sikerült fotó feljavítására, vagy valamilyen hibajavításra van szükség, a Photoson beépített eszközével ez is elvégezhető anélkül, hogy külső alkalmazás segítségét kellene igénybe venni. Ehhez a szerkesztendő fotó kiválasztása után az eszköztár harmadik gombjára kell kattintani, mire az említett Story Maker ablak megnyílik. A felbukkanó panel bal alsó sarkában látható az aktuális fájl neve, illetve két lapozó gomb, amikkel a diavetítésben résztvevő képek között lehet váltani. A Story Makerrel a kiválasztott fotó szerkesztésére kilenc előre definiált előnézeti bélyegképpel illusztrált korrekciós algoritmus-változat közül lehet a leginkább szimpatikusat kiválasztani, vagy hagyományos módon csúszkák tologatásával állítható többek között a világosság, az élesség, a kontraszt (Optimize). Az Apply to All gombbal az elvégzett átalakítás a vetítésben megtalálható összes képen érvényesíthető. Olyan új, háromdimenziós hatások bővítik a képek közötti átváltási minták amúgy is széles kínálatát, mint amilyen a repkedő szívek, vagy a szétpukkanó kockák. Animációval kísért példák szemléltetik a használható áttünési effektusokat (Fade), de a képen áthaladó különleges hatásként kameramozgásokat, a pásztázás mozdulatait (Movement), valamint folyamatos elfordulás formájában a fénykép mozgását (Rotate) is meg lehet adni. Ehhez a megjelenő képen a szaggatott vonallal jelölt területet kell átalakítani tetszés szerint, ami meghatározza, hogy mi legyen a kiindulópontja az animációnak, majd pedig a mellette látható rádiógombok segítségével ki kell választani a mozgás fajtáját, irányát, majd legvégül az időtartamát.

A program motorja a Story maker – innen minden fontosabb művelet elvégezhető

Az ablak alsó peremén lévő mezőben a vetítés során megjelenő felirat közvetlenül szerkeszthető, vagy a Title editor gombbal az erre a célra specializált feliratszerkesztő indítható el. Ugyanezen ablak jobb felső sarkában található egy Advanced gomb is, melyre kattintva egy újabb ablak, a Picture restoration nyílik meg. Ez gyakorlatilag a Story Maker lehetőségeit finomítja tovább a fent felsorolt opciók további részletezésével, kiterjesztésével.


Képek finomhangolására, túlzásoktól mentesen

Feliratozás szerkesztő

Egyszerű feliratok jeleníthetőek meg a diavetítés során, szintén számtalan érdekes trükkel. A rendezősáv Text gombjai szolgálnak a feliratozó indítására, ami egy újabb ablakban megnyílva rengeteg lehetőséget kínál a kísérletező kedvűeknek. Ez a belső szövegszerkesztő a vetítések alatt megjelenő feliratok típusának, kivitelének és felbukkanásuk módjának meghatározására alkalmas. Az ideális stílusú betűk kiválasztására alapból 30 sablon található a Preset rubrikában, melyek kombinálhatóak egymással. Ezek közé újabbakat is fel lehet venni az egyéni beállítások megtétele után, a Save as preset gombot választva. Az opciókkal megváltoztatható a felirat betűtípusa, annak mérete (Font), színe (Colour), szélre igazításának módja (Alignment), megjelenésének időtartama (Duration), beúszásának iránya (Movement), valamint számtalan további vizuális hatás is alkalmazható.


A belső szövegszerkesztő a célnak éppen megfelel, bár ötletesebb hatásokat is tartalmazhatna

Vetítés komponálása

Miután az ideális változat kiválasztásra került, és a kevésbé jól sikerült felvételek is elnyerték végleges, feljavított alakjukat, következő lépésként a megjelenő „diák” sorrendjét kell meghatározni a rendezősáv segítségével, mégpedig egyszerűen az apró bélyegképek húzogatásával. Megjelenítésük időtartama a képkockák alatt látható, melyre kattintva ez az intervallumhossz átállítható igény szerint. A Timeline gomb használatával precízebb nézetbe váltva ez az adat megváltoztatható a fotó megjelenését jelölő négyszög oldalainak mozgatásával. Ezzel a módszerrel hosszabb és rövidebb is lehet egy képkocka megjelenésének időtartama.


Összetett nézetben több minden látható

A fényképeket kísérő vizuális hatások között két fajtát lehet megkülönböztetni. Az első a képek közötti átváltás effektusa, a másik pedig az a trükk, ami a fotón a képernyőn töltött ideje alatt látható. A diakockák közti átmenet módjának kiválasztásához egyszerűsített idővonalas nézetben az egyes kockák közti sárga ikonra kell kattintani, amire megnyílik egy helyi menü, és a vizuális effektusok listája megjelenik. A kiválasztott hatás azonnal bemutatásra is kerül, szemléltetve, milyen végeredménnyel lehet számolni majd a vetítés során. Amennyiben egy áttekinthetőbb módon bemutatott lista könnyebbé tenné a választást, a navigációs főablak bal szélén látható fülek közül kell a Fade feliratúra kattintani, majd ugyanezen ablak jobb oldalán megjelenő stílusok között bogarászva áthúzni a rendező sávba az ideálisnak tűnőt. Tovább segíti a válogatást a már emlegetett Story Maker, aminek szintén Fade feliratú pontja alatt látható az itt már animációval bemutatott képi hatások listája. Jó tanácsként: sokszor az egyszerűbb megoldásokkal sokkal hatásosabb eredményt lehet elérni, mint egy összetett, elsőre igen látványosnak tűnő effekttel. Ugyanez a metódus használatos a fotók bemutatása alatt végrehajtott képi hatások kiválasztása során - azzal a különbséggel, hogy alul a rendezősávban, az FX gombocskákra kell kattintani, vagy pedig az előbb említett főablakban az Effects gombra kattintani, és az ott megjelenő trükkök közül válogatva a „célfotóra” húzni a legszimpatikusabbat.
Áttünések, váltások, mozgások és a bemutató életre kel

A vetítés hangolása

Természetesen a Magix erőssége, a zeneszerkesztés lehetősége sem maradhatott ki a programból, így a hangfájlok tökéletesítése (Audio cleaning) egy újabb, különálló egységként jelenik meg. Ez a funkció, csakúgy mint a képjavításhoz használt Picture restoration, szintén indítható a menüsor File menüjéből, de a hangfájl által a rendezősávban rajzolt görbére tett dupla kattintással is megnyitható. Az Audio cleaning alapvető célja a hanganyag élvezhetővé tétele, ennek megfelelően az első fülön (Noise reduction) a zajtalanító eljárások találhatóak. Csillapítja a felvételbe behallatszó nemkívánatos háttérzajt (Denoiser), mint amilyen a videókamera motorhangja, illetve a folyamatos sistergést, sercegést is redukálja (Dehisser) a kívánt mértékben.


A háttérzaj megszűrhető

A következő oldalon egy 10 csatornás equalizer található, mellyel a különböző frekvenciájú hangok intenzitása csökkenthető vagy növelhető, így eltávolítva egy nemkívánt hangforrást a felvételből (adott hangszer, beszéd, stb.).


Hangszínszabályzó jó sok csatornával

 

A Compression fülnél egy arányszámot (Ratio) lehet beállítani, ami megváltoztatja a hangsáv dinamikáját, kiemelve például az emberi beszédet.


A kompresszióval finoman kell bánni

Az utolsó lapon a sztereóhangzás tulajdonságai változtathatóak még, mégpedig a két virtuális hangforrás távolsága (Stereo width), illetve ezek egyensúlya (Balance).


A sztereó zene növeli a diavetítés élvezeti értékét, pláne ha itt sikerül a valóságnak megfelelően beállítani

Photoshow maker

A Photosonnal meglehetősen egyszerű látványos eredményt elérni, bár az igazán igényes bemutató készítéséhez több idő szükségeltetik, mivel minden egyes képkocka effektjeit, feliratozását, aláfestő zenéjét egyesével be lehet állítani. A kevésbé ráérős felhasználóknak viszont a Magix beépített egy villámgyors eredményt produkáló automatikus bemutató-generáló varázslót, mely az eszköztáron egy varázspálcával jelölt gombbal indítható. Ahhoz, hogy ez elindítható lehessen, minimálisan a lejátszáshoz felhasználandó képeket ki kell választani, és a rendezősávba húzni, hogy aztán Photoshow maker ezt alapul véve ízléses diavetítést tudjon összedobni. A fotók összeválogatása után a „varázsütésre” (mely a „W” billentyű is lehet) felbukkanó ablak első pontjában a vetítés stílusát kell megadni. Itt a demo verzióban mindössze két választási lehetőség adott, de a gyártó 15 különfélét ígér a teljes változathoz. Szóval stílus kiválasztva, jöhet a kettes pont, az aláfestő zene megadása. Ez elég egyértelmű módon történik, egyszerűen ki kell választani azt az audiofájlt a merevlemezről, aminek szólnia kellene a vetítés alatt. Egy csúszka segítségével a lejátszott szám alap hangereje is megadható. A harmadik pontban a vetítés hosszát lehet meghatározni, amihez a program majd igazítja az egyes képkockák megjelenésének, illetve a zenének az időtartamát. Az Open credits felirat melletti jelölőnégyzetbe tett pöttyel a feliratozás is lehetséges, de ez sincs túlbonyolítva, itt csak a bevezető képsorok felírta adható meg. Utolsó pontként a vetítés során alkalmazandó trükkök, képi effektusok gyakorisága, intenzitása szabható meg, valamint az Advanced gombra kattintással a résztvevő, felhasználásra kerülő hatások típusai jelölhetőek ki. Ezek megadása után nincs más hátra: Apply style, azaz a stílus alkalmazása, és kis képernyőn történő megtekintése. Ha minden az igényeknek megfelelően zajlott, jöhet a véglegesítő Apply gomb az ablak alsó részén. Végignézve az alsó, áttekintő időskálát, melyen a generált diavetítés látható, kiderül, hogy a program minden műveletet elvégzett, azaz a képek közti váltás szépen animált, a kísérőzene a vetítés végén szépen elhalkul stb.


Ügyesen összerak egy jó kis bemutatót a Photoson vetítést generáló varázslója néhány paraméter alapján

Kész műsor mentése

Sajnálatos módon a demo verzió túl sok alternatívát nem kínál az elkészült diavetítés mentésére. Csupán csak a projektfájl tárolható el, nem lehet azt videóként DVD-re rögzíteni, és a fájl menü többi exportálás pontja sem működik. Az elvégzett munka azért nem megy így sem veszendőbe, hiszen a teljes diavetítés indítható a programból, és teljes képernyős nézetbe váltva tökéletesen élvezhető. Aktiválás után természetesen számtalan funkció elérhetővé válik még az e-változatban is, ami annyival nyújt kevesebbet a boltban kapható két cd-s változatnál, hogy nem tartalmaz annyi sablont, effektet, extra háttérképként használható fotót. A demo-ruhát levetkőzve kibővített szolgáltatások jönnek egyre-másra szembe. Video-CD, Super Video CD, DVD (Double-layer is!) vagy miniDVD formátumokba külső alkalmazás igénybevétele nélkül is ír a Photoson, és mindez teljesen automatizált módon, a választottaknak megfelelő legoptimálisabb tömörítés alkalmazása mellett. Érdekes funkció, hogy a vetítés formátuma WMV és Real Video is lehet, mely mérete/felbontása alapján tenyérgépeken, vagy akár komolyabb mobiltelefonokon is lejátszhatóvá válik.

Amennyiben a kész vetítés asztali DVD-lejátszón is vetítésre kerül majd, külön menüszerkesztő indítható ennek összeállítására. A teljes verziójú változatban kezdeményezhető szolgáltatás szintén számtalan előre komponált DVD-menüt tartalmaz, mely automatikus módon generálja, és igencsak lerövidíti, leegyszerűsíti egy ilyen indítóképernyő összeállítását. Természetesen manuálisan is személyre szabható a teljes felület, és a képernyőre rajzolt távirányító segítségével meg is adható, hogy az egyes gombok nyomására majdan hogyan reagáljon a menürendszer. A CD vagy a DVD írásának végeztével kívánság szerint a szoftver akár le is állítja a számítógépet.
Mentés másként, avagy hogyan exportáljunk és írjunk DVD-re diavetítést

A megvásárolt szoftver további szolgáltatásai között elérhető egy Photo Clinic 4.5 nevű kiegészítő alkalmazás is, ami mint egy kis Photoshop, az alapszolgáltatásokon túlmutató komolyabb képjavítási, retusálási műveletek elvégzésére is alkalmas. Funkciói közé tartozik a „világító” vörös szemek eltüntetése, a helyes fehéregyensúly beállítása, az expozíció korrekció, vagy akár a helyes színeloszlás meghatározása. Minden szerkesztésre kerülő fénykép eredetije a felhasználástól függetlenül, eredeti állapotában, sértetlenül marad meg, a változtatások csak egy másolaton keresztül érvényesülnek.


A Deluxe változathoz mini Photoshop is jár

Konklúzió

A Magix Photos on CD & DVD 4 szoftvere egy felhasználóbarát bemutató-készítő alkalmazás, amivel változatos és színes diavetítést lehet produkálni, valamint alkalmas arra, hogy az eddig PowerPointban elkészített kezdetleges fotóválogatásokat felváltsa. Mint ahogy a neve is mutatja, minden funkciója arra van kihegyezve, hogy a végeredmény egy animációkkal, aláfestőzenével tarkított CD-re vagy DVD-re mentett mozi legyen, melyet bármilyen asztali lejátszón és ehhez kapcsolt TV-n vetíteni lehessen. A tesztelés során bebizonyosodott, ezzel a szoftverrel könnyen el tud boldogulni egy olyan ember is, aki nem használt még komolyabb videószerkesztőket, mivel rengeteg segítséget és a kezdő felhasználókat támogató megoldást kínál. A program elektronikus formában letölthető, és utólag megvásárolható változata jelentősen alacsonyabb áron hozzáférhető, mint a CD-s változat.

Program neve, verziója: Photos on CD & DVD 4 e-version
Megjelenés dátuma: 2005. július 1.
Fejlesztő: Magix
Jogállás: Demo
Operációs rendszer: Microsoft Windows 98, ME, 2000, XP
Telepítő mérete: 65844 KB
Gyártó weboldala: http://www.magix.com/
Letöltés: http://download.magix.net/photos4_100_65mb_uk.exe
Kategória: Diavetítés szerkesztő

Fotomarket.hu

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !