Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonDosszié|2011.02.15.

AKVIS NatureArt 2

 


Milyen is az, amikor egy szoftver rajzol víztükröt, napot, felhőt, esőt és villámokat.


 

Adobe Photoshop Express (Beta) - Galéria megjelenítése

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Adobe Photoshop Express - galéria megjelenítése - www.digiretus.hu


 

Adobe Photoshop Express (béta):
Galéria megjelenítése

Az elmúlt részekben feltöltöttük, rendszereztük és szerkesztettük fotóinkat az Adobe Photoshop Express segítségével, ami az ismert fejlesztő cég on-line, ingyenes képjavító és katalogizáló szolgáltatása. Mindez azonban vajmi keveset érne, ha nem tudnánk megosztani elkészült műveinket a nagyvilággal. Természetesen erre is lesz mód, de ehhez előbb vissza kell térnünk a néhány résszel ezelőtt bemutatott My Photos szekcióhoz. Itt tároljuk ugyanis a feltöltött és galéria készre szerkesztett fotóinkat, melyekből kiválogathatjuk és Albumokba rendezhetjük a megmutatásra szánt példányokat.

Az Albums szekció a képernyő bal oldali részén található. Új albumot a címsor jobbján lévő mappa ikonnal hozhatunk létre. Miután találtunk neki egy frappáns nevet, már csak a bal egérgombbal meg kell ragadnunk a kívánt fotót és az albumnévre húzva a gombot elengedni. A kép az albumba került, vagyis láthatóvá tettük galériánk látogatói számára is. Ha törölni szeretnénk egy fotót csak kattintsunk az albumnévre, majd a képre és használjuk az előbbi ikonsor X-jelét! Ugyanebben a szekcióban több album is létrehozható. A nevük melletti pipát bejelölve tehetjük aktívvá őket, kikapcsolva pedig elrejthetjük tartalmukat a látogatók elől.

A My Gallery részben tekinthető meg a végeredmény, vagyis a látogatható képgalériák. Baloldalt ugyanúgy megkapjuk az albumok nevének felsorolását, a balra található pipával pedig ki és bekapcsolható a megjelenítésük. Alul a Search részben kereshetünk az átláthatatlanná duzzadt albumrengeteg fotói között.

A képernyő tetején látható a felhasználó profilja, melyet a bejelentkezéskor adott meg, fényképpel, névvel, webcímmel, egy rövid leírással és az album legutolsó frissítésének dátumával. A jobb szélen lévő Background Image opciónál saját háttérkép is választható az albumhoz, a Clear Background Image pedig törli a kiválasztott hátteret. Az alatta lévő címsor jobb felső sarkában lévő kis gombbal bezárható a profil megjelenítése, de sokkal érdekesebbek a sor jobb szélén lévő beállítások. A Sort By részben az albumok sorrendjét változtathatjuk meg különböző szempontok alapján. Előre vehetjük a legújabbakat (Newest), de rendezhetjük őket az utolsó feltöltés dátuma (Last Updated), vagy névsor szerint is (Alphabetical).

Az albumok a bennük lévő első fotó nézőképével jelennek meg az ablak középső-alsó részén. Alattuk az albumnév, a felhasználó neve és legutóbbi frissítésük dátuma. Ha a keretükre kattintunk aktívvá tehetjük a képernyő alján lévő öt ikont:
E-mail: a kijelölt albumhoz e-mail cím rendelhető, így a lelkesebb látogatók üdvözlő üzeneteket is küldhetnek.
Link: az adott album webcíme kimásolható a vágólapra, majd innen bármilyen dokumentumba beszúrható és elküldhető az ismerősöknek. Elvégre egy on-line galériának az a lényege, hogy mások is látogassák.
Embed: az album HTML kódját másolja vágólapra, így ezt később beszúrhatjuk saját weboldalunkra, vagy blogunkba.
Favorite: kijelölhetjük kedvenc albumunkat, amely ezután a Favorites részbe kerül.
Report: ha egy album sért a felhasználói szerződés szabályai ellen, ezzel a gombbal tájékoztathatjuk a PS Express üzemeltetőit.

Ha nem az album keretére, hanem a közepén lévő nézőképre kattintunk, elindítható a benne tárolt fotók automatikus diavetítése. A képek egy külön oldalon meghatározott időközönként váltakoznak, de ha bármelyikre kattintunk azonnal átválthatunk a következőre. Az oldal tetejére, vagy aljára húzva az egérmutatót néhány kezelőikont is kapunk. A kép felett lévőkkel szabadon lapozhatók előre-hátra a fotók, de sokkal érdekesebb a jobbra lévő kezelősor, illetve alul a Settings opció. Jobbra az első csúszkával szabályozható a megjelenített kép mérete. Mellette a Captions jelölőnégyzettel a képinformációk, feliratok jeleníthetők meg a fotón. Az utolsó négy ikon a galéria kis nézőképeinek elrendezését mutatja. Az első ezek közül az egyképes nézet (itt nem lesz nézőkép, ezt követi a vízszintes sorba rendezés, a soros-oszlopos, majd a köralakú megjelenítés. Az utóbbi hárommal látványos, animált galériát kapunk.

Egyképes:

Vízszintes sor:

Soros-oszlopos:

Kör:

A Settings opcióival tovább alakítható a galéria megjelenése. A Duration az automatikus lejátszás képek közti várakozási idejét befolyásolja. A Perspective hagyományos két dimenziós, vagy 3D hatást keltő nézőképes megjelenítés között választ. A Click to Enlarge beállítással megszabhatjuk, hogy csak a kijelölt képet (Single Photo), vagy a teljes galériát (All Photos) nagyítsa a szoftver. Végül a Transition Mode-dal ki- és bekapcsolható a nagyítás animációja (úsztatás).

Azt hiszem ezzel jobbára ki is veséztük az Adobe Photoshop Express lehetőségeit. A sorozatnak ezzel vége, de ne feledjük, hogy egyelőre béta változatról van szó, így még várhatók fejlesztések, melyekre később visszatérünk. Addig is kellemes ismerkedést az on-line szoftverek eme új üdvöskéjével!

Digiretus.hu

Az Adobe Photoshop Express béta a következő címen található:

https://www.photoshop.com/express/landing.html


Kapcsolódó anyagok:

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !