Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonAndroid|2013.11.25.

Sketch Guru

 


Ingyenes program Androidra, melynek segítségével művészi hatásokat vihetünk a képre,


 

Corel Painter 11

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Corel Painter 11 bemutató - www.digiretus.hu


 

Corel Painter 11

Talán egyik festő és rajzprogramnak sincs akkora nimbusza, mint a Corel Painternek, amely már a 11. verzióját tapossa. A fejlesztő épp tegnap jelentette be az új változatot, amely mától lesz kapható.

A Painter 11 azoknak való, akik egy kicsit többre vágynak a fotóik világosságának és színeinek állítgatásától, netán saját műalkotásokat hoznának létre anélkül, hogy könyékig festékesek legyenek. A szoftver elképesztő mennyiségű, és valóban profi eredményt adó, rajz és festőeszközt kínál, melyekkel egyedi grafikákat, effektusokat vihetünk a képre, de akár a valódi festményekhez megszólalásig hasonlító hatást is elérhetünk. Mindehhez persze nem árt egy pontos és megbízható digitális rajztábla sem, hiszen a Painter képességeit igazán csak így tudjuk kihasználni, de egérrel is megpróbálkozhatunk vele. Nézzük is meg rögtön, mit kínál az új változat!

Először is több festőeszközt. Ezek számára eddig sem lehetett panasz, most azonban 40-nel több került a Painter munkaasztalra, szám szerint 873 darab. Szinte elképesztő mennyiség, melyeket ráadásul – a korábbi változatokhoz hasonlóan – magunk szerkeszthetünk, tulajdonságaikat pontosan beállíthatjuk, sőt újabbakat is létrehozhatunk. A meglévők között találunk pasztell- és zsírkrétákat, akril- és olajfesték ecseteket, színes ceruzákat, radírokat, filctollakat, golyóstollakat, vízfestékeket és számos más eszközt.

A szoftver egy új, úgynevezett Hard Media palettát is kínál, ahol kedvünkre szerkeszthetjük a meglévő eszközeinket olyan opciók segítségével, mint a folt-profil, ecsetméret, vonás szélesség, tiltási szög, vagy festékfogyás, hogy csak néhányat említsek.

A digitalizáló táblát használók új renderelő ecseteket (Rendering Markers) kapnak, melyek a korábbiakhoz hasonlóan támogatják a tábla festési szög érzékenységét, de beállíthatjuk a képzeletbeli tintaszáradást, vonás szélességet, vagy akár a színkeverés támogatását is. Az új Marker variánsok fejlett színkezelést tesznek lehetővé, ugyanazzal az ecsettel minden egyes vonás más és más jellegű színárnyalatot adhat, csakúgy mint egy valódi ecsetnél. Az ecsetvonások színe ugyanúgy keveredik a munkafelületen, mint az igazi és beállíthatunk egyedi jellemzőket is, mondjuk a színárnyalat folyamatos sötétedését.

Továbbfejlesztett lehetőség a digitalizáló táblát használók számára a vonási sebesség megadása. Lassabb sebességnél folyamatos vonási vastagságot kapunk, gyorsnál viszont hirtelen vékonyodó vonalat.

A Painter egyik legfontosabb eszköze a színválasztó és színkereső paletta. Az új verzióban mindkét ablak átméretezhető, ezzel is könnyítve és gyorsítva a hozzáférésüket.

A színválasztó paletta 800, míg a színkeverő (Mixer) 1600 pixel szélesre nagyítható. Utóbbinál a nagyított változaton új keverőszínek jelennek meg. A keverőszíneket persze előzetesen mi is megadhatjuk.

Teljesen új szolgáltatás a billentyűzetről megadható színváltozat. Az előre definiált domináns szín a nyíl gombok segítségével megváltoztatható, például befolyásolhatjuk a telítettségét.

Javítottak a szoftver színkezelésén is, így várhatóan jobban eligazodunk majd a különféle színterek kissé bonyolult világában. Ennek érdekében áttervezték a színtér opciók ablakát, amely átláthatóbb és könnyebben kezelhetőbb lett. A Painter teljes mértékben támogatja és felismeri az Adobe Photoshopban létrehozott képfájlok beágyazott színtereit, ezen kívül a felhasználó saját színteret menthet minden egyes dokumentum mellé, amit a Painter segítségével készített. Egyedi színtere lehet a RIF, PSD, TIF és JPG fájloknak.

A meglévő kijelölő eszközök mostantól pontosabban és egyszerűbben működnek. Ilyen például a Varázspálca (Magic Wand), amellyel még pontosabban jelölhető ki az adott terület.

Új eszközök is kerültek a Painterbe. Ezek egyike a Poligon kijelölő, melynek segítségével egyenes vonalakkal (kattintásról-kattintásra) határolhatjuk körbe a kívánt képrészletet. Az új szoftverben a kijelölt területek átalakító módszerei is egy közös eszközt kaptak Transform Tool néven. Ennek segítségével csupán egy-két kattintás a választott terület elmozgatása , méretezése, forgatása, döntése, torzítása és perspektíva korrekciója. Ezen felül a Painter 11 már azt is megengedi, hogy kiválasszuk, a teljes réteg tartalmat, vagy csupán annak egy részét szeretnénk átalakítani.

A továbbfejlesztett Copy-Paste lehetőségekkel a felhasználó akár több réteget, rétegcsoportot, vagy láthatóvá tett réteget, illetve vásznat is másolhat és beszúrhat.

A Photoshop szoftverrel amúgy igen szoros a kapcsolat, hiszen a két program nagyon hasonló rétegkezelést használ, így a Photoshopban mentett PSD fájlok rétegei a Painterben is használhatók, beleértve a rétegmaszkokat, alfa csatornákat és csoportokat. Szintén szoros a kapcsolat a Wacom digitalizáló táblákkal, melyek teljes termékkínálatát támogatja a szoftver, természetesen minden funkciójukat kihasználva. A Painter támogatja a Windows Vista oprendszert és az átalakító művelet közben a többmagos processzorokat is.

A Corel Painter Mac OS és Windows verzióban is elérhető lesz, ingyenes próbaverzióját pedig – az ígéretek szerint – már mától kipróbálhatjuk, az alábbi oldalról letöltve.

Digiretus.hu

 

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !