Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonKiegészítők|2009.12.09.

ColorVision Spyder2PRO monitorkalibráló (1. rész)

 


Ha nem hiszel a szemednek.


 

PhotoFreebies 2.0 plugincsomag

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Ingyenes szoftver - PhotoWiz PhotoFreebies 2.0 - www.digiretus.hu


 

PhotoWiz
PhotoFreebies 2.0

A pluginjeiről népszerű Photo Wiz fejlesztőcsapat a napokban adta ki PhotoFreebies 2.0 nevű csomagját, mely a korábbi, hasonló nevű ingyenes pluginkészletük megújult változata. A fejlesztőt olyan pluginekről ismerhetik a tájékozottabbak, mint a FocalBlade élesítő, vagy a ColorWasher színkorrigáló alkalmazás. Persze a most megjelent PhotoFreebies sokkal kevésbé összetett, mint ezek a bonyolult kiegészítések, de alkalomadtán jól jöhetnek, ha valami gyors segítségre van szükségünk és nem találjuk meg azt a Photoshopban.

A letöltött, alig fél MB-os telepítőfájl nagyon egyszerűen installálható. Mindent önállóan végez, majd a telepítés végén megkérdezi, hogy mely képszerkesztő szoftverek alá másolja be fájljait. Az adott telepítő következő elindításakor a Filter/Photo Wiz menü alatt találjuk a PhotoFreebies csomagot, benne egy tucatnyi apró pluginnel.

Fussunk át gyorsan ezeken!

BW: Klasszikus, fekete-fehér konverter. Egy menüből választhatjuk ki a konvertálni kívánt csatornát. Ennek segítségével nem csak a világossági információk, de bármely színcsatorna alapját képezheti a későbbi fekete-fehér képnek. A különböző színek így kiemelhetők, vagy elnyomhatók, ezáltal a későbbi fekete-fehér képen világosabb, vagy sötétebb területekként jelennek meg.

Chroma Negative: Invertálja a képet, de csak a színcsatornákat, a világossági információkat nem. Ezáltal a kép tónusai megmaradnak, csupán a színek fordulnak meg. Erősségét egy csúszkán szabályozhatjuk. A 0 érték az eredeti kép, 128-nál eltűnnek a színek, míg 255-nél teljesen megfordulnak.

Color Blind: A színvaksághoz hasonlóan, kicseréli a piros és zöld csatornákat. A vöröses színek zöldre váltanak. Nincs beleszólásunk a működésébe, csupán egy Keep Blue jelölőnégyzetet kapunk, melyet bejelölve érintetlenek maradnak a tisztább kék színek.

Desaturation Gradient: A kép egy területét tehetjük fekete-fehérré, mégpedig átmenettel. Egy menüben beállíthatjuk, hogy fentről lefelé, lentről felfelé, vagy jobbra, illetve balra haladva fokozatosan váltson fekete-fehérré a képünk.

Histo Fix: a hibás, "töredezett" hisztogramok helyreállítására használható alkalmazás. A hiányzó adatokat interpolálva, a meglévőkből kalkulálva pótolja. Beállíthatunk 1/2, 1 és 2 bites képinformáció újraszámolást. A fotón nem igazán okoz változásokat, de az esetlegesen megnövekedő színmennyiség miatt nagyobb fájlméretre számíthatunk.

HSL-2-RGB, RGB-2-HSL, RGB-2-YCC, YCC-2-RGB: e furcsa nevű pluginok semmilyen beállítást nem engedélyeznek. Egyetlen kattintással válthatunk át segítségükkel HSL színmódból RGB-be, vagy vissza, illetve az RGB és YCC módok között is lehetséges a váltás. Akinek ezekre a konverterekre nincs szükségük, azok csupán érdekes színhatásokat előállító pluginként használhatják őket.

Luma Negative: Hasonló a Chroma Negativhez, itt azonban fordított a helyzet. A színcsatornák maradnak érintetlenek és csak a világossági információ lesz inverz. Az eredeti színeket megőrizve, "kimoshatjuk" a képet. Szintén egy 0-255 értékig állítható csúszkát kapunk, mellyel szabályozhatjuk az invertálás erősségét.

Remove Transparency: Több réteg használata (vagy önálló rétegen használt kép) esetén eltávolítja az átlátszó területeket, melyeket az éppen beállított háttérszínnel tölt ki.

Sepia: szépia (sárgás-barnás) színhatást hozhatunk létre a képen. Az effektus erősségét és fajtáját a lehulló menüből állíthatjuk be. Ez lehet Uniform (normál), Uniform Faded (fakult), Uniform Fresh (erős szépia hatás), vagy Uniform Rusty (nagyon erős szépia hatás). Ezen kívül megadhatunk Colored (színezett) és Colored Faded (fakult színezett) effektust is. A color csúszkával +/-8 értékben szabályozható, hogy melegebb, vörösebb (-8) vagy hidegebb, zöldesebb (+8) szépia fátyolt szeretnénk. A Contrast Fix jelölőnégyzettel visszaállítható az esetleg elcsúszott kontraszt.

A PhotoWiz PhotoFreebies 2.0 plugincsomagot, egy működő e-mail cím megadása után, ingyen töltheted le a következő weboldalról.

Digiretus.hu

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !