Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonGIMP|2009.12.09.

A GIMP alapjai X.

szint: nagyon könnyű


A kijelölőeszközök beállításait taglaltuk múltkor? Most is ezt tesszük.


 

Auto FX Dreamy Photo plugin

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Ingyenes szoftver - Auto FX Dreamy Photo plugin - www.digiretus.hu


 

Auto FX Dreamy Photo plugin

Azt már rég megtanultuk, hogyan hozzunk létre a lágyító szűrőkhöz hasonló, álomszerű hatást a képeinken. Bűvészkedés a rétegekkel, ennyi az egész. Aki viszont nem szeretne ennyire belemászni a rétegek nyújtotta élménybe, használhat egyszerűbb segédeszközöket is. Ezek közé tartozik az Auto FX fejlesztőcsapat Dreamy Photo kiegészítése is, mely nem csak a már megismert lágyítást nyújtja, hanem egyéb kiegészítő effekteket is. A plugin természetesen ingyen letölthető a fejlesztő weboldaláról, bár használatához szükség lesz egy aktiváló kódra, amit egy e-mail cím megadásával, szó nélkül megkapunk.

A plugin elég trükkösen hívható életre. A szokott helyen, a Filter menüben találjuk az Auto FX Software pont alatt. Ez azonban csak egy keretprogram, ahonnan az össze Auto FX plugin futtatható. Számunkra ebből a keretből egyelőre csak a Special Effects érdekes. Segítségével hívható be a menü, melyben megtalálod a Dreamy Photo plugint, vagy bármely más telepített kiegészítést ettől a cégtől.

Ugyanitt egy Select Preset lehetőség is kiválasztható, melyben az adott plugin 27-féle előre mentett, gyári beállítása közül válogathatunk, látványos példafotók segítségével.

A plugin kezelőfelületével magunk is elérhetjük ugyanezeket a hatásokat, vagy a kiválasztott gyári beállításból kiindulva, a saját ízlésünkhöz finomíthatjuk azokat. A Special Effects alatt lévő Save gombbal saját beállításaink is elmenthetők Presetként.

A plugin kezelőfelülete a Ghost Type menüvel indít, amelynél kiválasztható a három alap hatás:

Soft: egyszerű, lágyított effektus.

Zoom: a szélek felé erősödő elhúzás, lágyítással.

Rotation: elforgatott elmosás, lágyítással.

A Dreamy Photo ugyanúgy két réteget kezel, mint a bevezetőben említett tippünk, de itt nem kell foglalkoznunk a réteg duplázással, csak néhány csúszkát tologatnunk. A fotóról készült másolati réteget lágyítja, míg az eredetit érintetlenül, élesen hagyja. A kettő keverékéből jön létre az egyszerre éles és lágy effektus.

A Blur csúszka az elmosott réteg lágyításának erősségét szabályozza, míg a Blend segítségével a lágy és éles réteg arányát állíthatjuk be. 0 értéken csak az éles látszik, emelve pedig egyre erősebben előtűnik az életlen is. 100%-on, csak az életlen réteg dominál.

A Ghosting a kontrasztot és ezzel együtt a színeket erősíti.

A Tint Colorral elszínezhetjük a képet. A kívánt színt a csúszka jobbján lévő színmezőre kattintva állíthatjuk be.

A plugin maszkokat is kezel, vagyis lehetőségünk van a fotón csak egy részletet lágyítani, vagy maszkot betölteni a keretszoftver File/Load a mask pontjával. A maszk bármilyen fekete-fehér fotó lehet (pl. JPG) melynél a fehér területek jelképezik az átlátszatlan, a feketék az átlátszó, vagyis módosítható részeket. A Soften Mask csúszka segítségével a köztük lévő éleket moshatjuk el.

A kezelőszervek sorát a Zoom lehetőségek zárják. A Zoom csúszkával az életlen réteg méretét növelhetjük, vékonyabb vagy vastagabb aurát varázsolva a képekre. Az "aura" elmozdulásának iránya a Zoom Offset részen szabályozható.

A kép eredeti állapotának megtekintéséhez a fent lévő Original gombot használd, az OK-val véglegesítheted a hatást, a Cancellel pedig módosítás nélkül léphetsz ki a pluginból.

Lényegében ennyit kell tudnunk a Dreamy Photo-ról. Egy kis csúszka tologatás és kész az álomjelenet, állóképen. A plugint a következő oldalról töltheted le Windows, vagy Mac OS platformokra.

Digiretus.hu

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !