Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonKiegészítők|2009.12.09.

Kata 3N1-20 fotós hátizsák / fotóstáska teszt

 


Cseppet sem "makrancos" Kata.


 

Cooliris 1.11

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Ingyenes szoftver - Cooliris 1.11 - www.digiretus.hu


 

Cooliris 1.11

A képkatalogizáló és képnézegető szoftverek íróinak nincs könnyű dolga manapság, hiszen az ingyenes programok között is százával-ezrével válogathatunk. Nehéz kitűnni a többnyire szürke képnézegető tengerből. Manapság az egyik kitörési lehetőséget az online szoftverek jelenthetik. Miért is kéne nekem megabájt hegyeket letöltögetnem, hogy legyen egy egyszerű képnézegetőm. Valami hasonló célkitűzéssel születhetett a Cooliris online szoftver, melynek legfrissebb verziója (v1.11) épp a napokban jelent meg.

A Cooliris egy rendkívül látványos és könnyen kezelhető interaktív felületet kínál, ahol bármilyen - böngésző által is megjeleníthető - fotó és videó fájl visszanézhető. A nagyobb keresőoldalak képkutató szolgáltatásaihoz hasonlóan, illetve témák szerint mások képeire is rákereshetünk a neten, illetve böngészhetünk a saját meghajtónk könyvtáraiban is.

Töltögetnünk és telepítgetnünk azért itt is kell, de csak alig 3 megát. A letöltés természetesen ingyenes és a Cooliris észrevétlenül felkúszik böngészőnkre. A Firefoxon a jobb felső sarokban lévő keresőablakocska mellé telepszik egy Cooliris ikon, melynek segítségével gyorsan elindíthatjuk.

A képek nézegetéséhez tehát böngészőnk felületét használja a szoftver. Az ikonra kattintva máris a képnézegető felületen találjuk magunkat, melynek bal felső sarkában választható ki, milyen típusú képeket szeretnénk megnézni:

Channels: téma szerint képkeresés a weben. Például hírek képmellékletei, a nap képe, utazás, szórakozás, technológia, stb.
Shopping: keresés termékfotókra, négy témakör szerint.
Favorites: kedvenc fotók gyűjtőhelye. Elég csak megragadnunk egy képet és a mappára húzni. Csak regisztráció után működik.
My Computer: böngészés a számítógépünkön tárolt saját fotók között.
Ezeken felül a képernyő jobb felső részén egy külön keresőablakot is találunk, ahol bármilyen képre rákereshetünk.

A témakörök fölött két nyíl található, melyekkel a böngészőkhöz hasonlóan léphetünk az előzőleg meglátogatott témákra/képekre, vagy vissza.
Mint említettem a fotók megjelenítése nagyon látványos. 3D, animált, izgő-mozgó „fotófal”, amely nagyon könnyen görgethető. A keresés végtelenül egyszerű és gyors. Elég csak az alsó sorban, középen lévő jobb-bal nyílra kattintanunk, vagy a kék csúszkát elmozdítanunk és a fotófal máris villámgyorsan átpörgeti akár képek százait is.

Az egér középső navigációs kerekével ráközelíthetünk, vagy eltávolodhatunk a fotóktól, és bármelyikre rákattintva külön is megnézhetjük azt. A külön megtekintett képek bal alsó sarkában lévő három ikonnal elküldhetjük e-mailben, bemásolhatjuk a Kedvencek mappába, vagy megtekinthetjük a kép eredeti weboldalát. Az említett alsó kezelőszervekre kattintva a kép szép animációval visszasiklik a többiek közé és folytathatjuk a keresgélést.

Néhány beállítást rejt a böngésző ablak bal alsó sarka is. Az itt található öt gombbal a következő lehetőségekhez jutunk:

Log in: egy alap regisztráció után plusz szolgáltatások is elérhetők, mint például a Kedvencek mappa, vagy az üzenet küldés.
Preferences: a szoftver alap beállításai. Egy külön megjelenő oldalon beállíthatjuk az említett zoomolási lehetőséget, a fotófal görgetési sebességét és a képsorok számát. Ugyanitt adható meg a képek közti várakozási idő diavetítésnél.

Help: segítséget kapunk a szoftver nem túl bonyolult kezeléséhez.
SlideShow: diavetítés, vagyis a megjelenített képek egymás utáni, automatikus lejátszása, nagyítva.
Maximize: az utolsó ikonnal eltüntethetjük a böngésző keretet és a képnézegető teljes ablakban fut majd. Ugyanezzel a gombbal kapcsolható vissza a csökkentett ablakos nézet.

Azt hiszem tovább felesleges is szaporítanom a szót, hiszen a Cooliris ennyit tud. Látványos, gyors és egyszerű. Nem kapunk túl sok extrát, de amit igen, azzal egy kétéves is elboldogul. Érintőképernyő mániásoknak egyszerűen kötelező!

A szoftvert természetesen ingyen letöltheted, mégpedig erről a helyről.

Digiretus.hu

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !