Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Fekete-fehér III.

szint: haladó


Kemény, kontrasztos fekete-fehér fotó.


 

Kata DC-431 válltáska / fotóstáska teszt

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Kata DC-431 válltáska - digiretus.hu


 

Kata DC-431 válltáska
(a Tripont Kft szponzorálásával)

Előző néhány táskabemutató cikkünkben főleg a nagyobb gépek tulajdonosaira koncentráltunk, jól pakolható, termetesebb hordalkalmatosságokkal. Most következzenek a kisebbek, közülük is elsőként a DC-431 típusnevű táska, ki mástól, mint a Katától.


A DC a Digital Case rövidítése, azon belül is inkább digitális fényképezőgépekhez ajánlja a gyártó a terméket, de nekem első blikkre videokamera táskának tűnt, és a hazai forgalmazó is mindkettőhöz ajánlja. Végül is teljesen mindegy milyen eszközhöz használjuk, bármilyen kisebb digitális kütyühöz megfelel.

A 15 x 12 x 7,5 cm-es belső méret kicsi és közepes kompakt gépekhez ajánlott, mondjuk úgy a Panasonic DMC-FZ sorozatig bezárólag, esetleg egy kisebb DSLR is belefér (kb. Olympus E-420 méret) valamelyik apróbb optikájával, digitális kamerák közül pedig egy normál kézikamera méretűt képes fogadni. Külső méretei 17,5 x 13,5 x 9 cm, saját tömege pedig 0, 29 kg.

A táska hátulján két erős, gyöngyvászon bujtatót találunk, tehát nadrágszíjra is felfűzhető övtáskaként. Ebben a formában akár egy nagyobb táska vagy hátizsák mellett, kiegészítők szállítására alkalmas kisebb DC-431-ekkel is körbeaggathatjuk magunkat, és villámgyorsan előránthatunk belőle egy vakut, vagy közepes zoomobjektívünket. Jóval egyszerűbben mintha egy méretes táskában bányásznánk utánuk.

Az hiszem csak nagy vonalakban kell ecsetelnem mennyire kényelmes tud lenni, ha nem kell a teljes pakkot minden lépésünkhöz magunkkal vinnünk. Egy objektív a gépen, egy „cserelencse” pedig az övrefűzött kistáskában, és indulhat a fotózás. A felszerelés nagy része pedig tartalékként pihenhet a nagyban.

A belső kialakítás egyébként a Kata táskáitól megszokott, magas színvonalú. A jól ismert sárga bélést kapjuk, minden irányban vastag, legalább 1 cm-es párnázattal. A gyártó a többi modelljében is alkalmazott TST Rib anyagot használja, ami így nem sokat mond. Hőhatással alakított, 5 rétegű, bordázott belsőről van szó, mely jól elnyeli a fizikai behatásokat. Természetesen a nem túl nagyokat, mert egy mogorva úthenger ellen nem védi meg a táska a belső tartalmát. Ez a bordázat a táska elülső-középső részén fut végig. Külső anyaga a cég saját szabadalma, melyet Super Nylon névre keresztelt és korlátozottan víz-, por és szennyeződés-álló, a belső felület pedig nem karcoló, portaszító műanyagvászon, úgynevezett Yelloop anyag.

A belső tér egy párnázott, tépőzáras elválasztóval kétfelé szeparálható. Sajnos nincs sok lehetőségünk a belső egyedi alakításában, vagy használjuk az elválasztót, vagy nem, ugyanis csak egy helyre került tépőzár. Annyi szabadságunk van csak, hogy az elválasztó felső része lehajtható, így egy nagyobb, markolatos gép és egy kis elválasztott tér, vagy felhajtva egy kisebb gép és egy valamivel méretesebb elválasztott tér áll rendelkezésre.

A táska fedele természetesen hátulról nyílik, két cipzár segítségével. A fedél belsejében egy tépőzáras zsebet is kialakítottak a memóriakártyák és akkumulátorok számára.

A nyitó cipzárak fémből készültek, a rájuk biggyesztett, pirossal és fehérrel varrott húzófül pedig a táskától eltérő színek miatt sötétben is könnyen megtalálható. A táska tetején egy bélelt, kényelmes fogantyú található, alul párnázott gyöngyvászonból, felül csúszásmentes, gumiszerű műanyagból készítve. A fogantyú egyik végére egy apró fémkarikát varrtak, valószínűleg a táskához mellékelt esővédő huzat karabineréhez. A rikító sárga huzat alján gumírozott, és egy mozdulattal a táskára húzható.

A Kata DC-431 nem csak övön, vagy kézben de válltáskaként is szállítható. Két oldalán -egy-egy igen masszív fémkarika fogadja a mellékelt vállpánt műanyag karabinereit.

A karabinerek már nem néznek ki olyan straparívónak, mint a fémkarikák, de nem is kell óriási terheket elbírniuk. Éppen ezért a pánton sem található vállpárna, bőven elég a 2,5 cm vastag műanyagvászon szövésű pánt.

A táska a belső pakoló részen kívül mindkét oldalán egy cipzáros zsebecskét is kapott. A cég részletekre való odafigyelése itt is érződik, hiszen a cipzárok végeihez egy-egy gumi védőfület is varrtak. A zsebek kábelek, szűrők, szürkekártya, vagy más hasonló apróság szállítására alkalmasak. Belső méretük kb. 11 x 8 x 1,5 cm.

A Kata DC-431 táskát ezúttal is a Triponttól kaptuk, ahol bárki megvásárolhatja bruttó 9000 és még 75 forintért.

Digiretus.hu

 

 

Kapcsolódó anyagok:

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !