Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonGIMP|2009.12.09.

Világossági (luminancia) zaj eltávolítása

szint: haladó


A GIMP kiváló szolgáltatásával ez gyerekjáték lesz.


 

Manfrotto MBAG80N állványtáska

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Manfrotto MBAG80N állványtáska - digiretus.hu


 

Manfrotto MBAG80N állványtáska
(a Tripont Kft szponzorálásával)

„Mégis, mit írjak egy állványtáskáról?”, vetődött fel bennem a gondolat, amikor megkaptam a Manfrotto MBAG80N hordalkalmatosságát. Tényleg, mit? Cipzárral összehúzott, hosszúkás műanyagvászon egy vállpánttal, amibe ha szerencsénk van belefér az összecsukott állványunk. Aztán amikor sikerült kibányásznom az említett táskát a nejlonborításból egy kicsit megnyugodtam, ez valamivel komolyabb cuccnak tűnik, mint a szekrényben lapuló sajátom, vagy amit eddig láttam. Persze nem kell semmiféle extra képességre gondolni, a Manfrotto táskája is ugyanazt tudja, mint a többiek, csak egy kicsit igényesebben kidolgozva, és persze drágábban.

A második meglepetés akkor ért, amikor a tasak belsejében tanulmányozni kezdtem a belevarrt cédulát. Developed by Kata for Manfrotto. Ja, kéremszépen, minden világos! Suszter maradjon a kaptafánál, állványgyártó az állványgyártásnál! A táskákat pedig bízza a profikra!

A Manfrotto (Kata) MBAG80N-en valóban érezni a „katás” odafigyelést és stílusjegyeket. Az alap most is a szokásos gyöngyvászon, bélés nélkül, bár a belső felület vízálló impregnációnak tűnik. A táskát szép ívesre alakították ki, aminek előnyei is vannak. Kiszélesedő alsó része egy fedéllel nyílik, mint a golftáskáknál. Ezt körbecipzározva és kihajtva azonnal hozzáférhetünk a méretesebb állványokhoz is, nem kell feltétlenül kinyitni az oldalát is. Az alsó rész egy szépen kialakított, kerek keményített fedél, jó tartással és nagyon vastag párnázattal. A belenyomott Manfrotto logó egy kis plusz komolyságot, esztétikumot kölcsönöz a táskának. Ugyanezt a hatást növeli az oldalába feketével nyomott cégnév.

A cipzár piros színű, ami amellett, hogy megtöri a fekete táska egyhangúságát, praktikus is, hiszen azonnal észrevehető az íve. A két cipzárfogantyú a Kata táskákhoz hasonlóan strapabíró és a zár teljes ívén – oldalt és az alsó kerek rész körül – végighúzhatók. Ez szintén kényelmes és praktikus. A biztosabb nyitáshoz a táska alján egy gumifület is elhelyeztek. Ezt megfogva könnyebben szalad végig a cipzár.

Az állványtáska hossza 80 cm, ez szinte az összes Manfrotto állvány tárolásához elegendő. Az általunk korábban próbált 190XPRO és a 496RC2 gömbfej egybeszerelve is kényelmesen elfér benne. Ajánlják még az egyel komolyabb 055 sorozathoz is.

Szállításához egy vastag, 5 cm-es vállpántot varrtak rá hosszában, mely természetesen állítható hosszúságú a rajta lévő műanyag fülekkel. Elvékonyodó tetején egy kényelmes, párnázott fogantyút is találunk, mely szintén a könnyebb szállíthatóságot szolgálja. A felső rész belseje is kapott egy kb. 1 cm vastag párnázatot, így akár a talpára, akár a feje tetejére állítva tesszük le a táskát, a benne lévő tartozékoknak nem eshet baja.

Egyszóval, akár csak állványain, a nevét viselő állványtáskán is érezhető a profizmus. Ami számomra zavaró volt az a termék ára, de aki az átlagos, cipzáras „zsák” helyett egy esztétikusabb, profibb állványhordozóra vágyik annak nincs mese Mindez megvásárolható a Tripontnál, bruttó 11 490 forintos áron. Ugyanitt a tokban elférő állvány összeállítások neveit is megtaláljuk.

Digiretus.hu

 

 

Kapcsolódó anyagok:

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !