Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonACDSEE|2009.12.08.

ACDSee Photo Editor 4.0 (4.rész)

 


A fotószerkesztés mélységei helyett lássuk az automata funkciók magasságait!


 

Redfield Face Control plugin

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Ingyenes szoftver - Redfield Face Control plugin - www.digiretus.hu


 

Redfield Face Control plugin

A Redfield termékei nem először vendégeskednek oldalunkon. Korábban már bemutattuk Fractalius és Sketch Master nevű Photoshop bővítményüket is. Most egy sokkal egyszerűbb, de hasonlóan egyedi plugin kerül terítékre.

Szín, kontraszt, világosság korrekció? Nem. Bőrretus? Ugyan, dehogy. Rajz-, festményszerű végeredmény? Szó sincs róla. A Redfield Face Control egy arctorzító plugin, mellyel portréfotóinkból némiképp eltúlzott, karikatúra-szerű képet hozhatunk létre, vagy kismértékben megváltoztathatjuk portréalanyunk arckifejezését.

A fejlesztőnek van egy másik hasonló bővítménye is erre a feladatra Expressionist néven, mely sokkal több beállítást nyújt, viszont fizetnünk kell érte. A Face Control teljesen ingyenes, cserébe egyszerű, mint a bot.

Letöltéséhez látogassuk meg a következő weboldalt. Itt a bal oldalon találjuk a Download hivatkozást. A letöltött, mindössze 240 KB-os SetupFaceControl.exe mindössze két gombnyomást kívánt és néhány másodpercet, hogy Photoshopunk alá telepítse a plugint. A PS elindítása után a Filter/Redfield/Face Control menüpont alól indíthatjuk. Pofonegyszerű volt? Hát persze, ráadásul ez volt a nehezebb része.

A plugin munkaablaka mindössze egy bal oldali előnézeti képet - mely nem nagyítható, de nincs is rá feltétlen szükség - valamint jobbra egyetlen csúszkát tartalmaz, Expression néven. Ezzel szabályozható az arckifejezés.

A csúszkát pozitív irányba, vagyis jobbra tolva a kép sötét területei megnagyobbodnak. Egy portrén ilyen a szem, gyakran a száj és az orr vonala is. Egy példa az alap beállításra, vagyis a +25-ös értékre:

Alacsonyabb értéket használva kissé kiemelhető, hangsúlyosabbá tehető a tekintet. Maximumra állítva azonban karikatúraszerű végeredményt kapunk, duzzadt ajkakkal, pisze orral és földönkívüli szempárral. Ezzel együtt ügyelnünk kell arra, hogy az élesség is romlik a kép torzult helyein:

Negatív irányba húzva a csúszkát pont ellenkező eredményt kapunk. A világos területek duzzadnak, vagyis az arcfelület lesz nagyobb, ezzel együtt a szem és száj kisebb. Extrém esetben ez valami ilyesmit jelent:

A Face Control tehát jó játék, ha kicsit más jelleget akarunk adni az arckifejezésnek, vagy megviccelnénk barátainkat egy durván eltorzított portréval. A karikatúrát érdemes valamilyen rajzhatást szimuláló szoftverrel, pluginnal kombinálni, így valóban rajzolt karikatúra jelleget kap a kép.

Digiretus.hu

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !