Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.07.

Filmszemcsézet II. (CS2+)

szint: haladó


Tripla zaj = filmszemcsézet?


 

AKVIS NatureArt 2

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

AKVIS NatureArt - digiretus.hu


 

AKVIS NatureArt

Unalmas a tájkép? Jó lenne pár felhő az égre, egy kis vízpart, netán zápor, vagy villámlás? Majdnem természetes természeti jelenségeket vihetünk a fotókra az AKVIS NatureArt szoftvere segítségével. A legújabb, 2-es verzió nem is olyan régen jelent meg.A szoftver Windows és Mac OS környezetben futtatható, önálló (standalone) és Photoshop plugin verzióban. A 28 MB-os telepítőfájlban mindkét változat megtalálható. Nekünk csak annyit kell megadni, hogy melyiket szeretnénk telepíteni, a többit a szoftver automatikusan elvégzi.

És, hogy mire használhatjuk? Nagyjából azokra a feladatokra, amiket előbb elsoroltam.A munkaablak jobb oldalán az Effect menüben választhatjuk ki az effektust, melyek a következők lehetnek:

Water

Szép víztükröt feszít a képre bárhová. Bekapcsolása után balra kapjuk meg a vízsík kijelöléséhez szükséges eszközt. A jobb oldalt két külön fülön a hullámok (Waves) és a víz csillogásának (Glare) tulajdonságai állíthatók.

A hullámok tulajdonságainál megadható például a víz átlátszósága (Density) és színe, a hullámok mérete, iránya, szóródása (Dispersal), sőt még az apró fodrozódások mértéke is (Microwaves).

A végeredmény mind között a legszebb effektus.

Clouds

A fotó kék ege egyöntetűen unalmas és tiszta, feldobhatjuk néhány fehér felhőpamaccsal. Erre szolgál a Clouds hatás. Mindehhez a bal oldalon felsorakozó eszközökkel ki kell jelölnünk a kép azon részét, ahová a felhőket szeretnénk - nyilván az égre.

A jobbra lévő beállító csúszkákon meghatározható a felhők mérete és, hogy mennyire összefüggő fátylat szeretnénk (Cloudiness), beállítható a kontrasztjuk és átlátszóságuk, ahogy a lágyságuk (Smoothness) és a szélek cakkozottsága is (Boundary).

Az előbbihez hasonlóan látványos és meglehetősen valódinak tűnő hatás.

Rain

Ezt az effektust válasszuk ha esőt szeretnénk létrehozni, sőt havazást is képes generálni. Elsőként itt is az a dolgunk, hogy bejelöljük a kívánt képterületet.

A csúszkákkal beállítható a cseppek/pelyhek sűrűsége (Density) és hossza, valamint méretük (Scale), az esőfüggöny szöge (Angle), a szóródás (Dispersion) és az átlátszóság (Transparency).

Ezt a természeti hatást már nem olyan realisztikus, mint az előzőek. Egy kis csúszkatologatással viszonylag hihető záport hozhatunk létre, de ez is és a hőesés is inkább rajzfilmszerűek, mind valódiak.

Sun

A napot hozhatjuk el a képre a következő hatást beállítva. A bal oldali egy szem eszközzel bejelölhetjük a napkorong helyét. Ezúttal is két fülön állíthatók a tulajdonságai. A Sun fülön a fényessége (Power) és a korong lágysága (Smoothness), valamint főszíne, a szegély színe és a sugarak kiegészítő színe. A másik fülön a sugarak (Rays) opcióit állíthatjuk.

Némi időráfordítással kísérletezéssel egész jó eredmény érhető el, de többnyire itt is kilód a lóláb. Pont a kép fényviszonyainak megfelelő napkorongot ritkán sikerül beállítani. A becsillanás és a sugarak egész pofásan festenek.

Lighning

Végül, ha unjuk az sima esőt, csinálhatunk belőle egy jó kis zivatart, villámokkal tarkítva. A villámnevelde itt is a jelenség helyének meghatározásával történik a bal oldali ikonok segítségével.

Jobbra a villámtörzs vastagságát (Thickness), elágazásainak számát (Branching), és világosságát (Glow) állíthatjuk be. Megtaláljuk továbbá ezek szerteágazásának (Dispersal), töredezettségének (Curvature) és eloszlásának (Distribution) beállító csúszkáit.

Szintén közepesen realisztikus effektus. Többnyire látszik a villámokon, hogy utólag kerültek a képre. Azért így is egész szép végeredményt érhetünk el.

Annak ellenére, hogy néhány effektus, inkább egy mesekönyv illusztráció rajzai közé illene, a szép vízhatásért és a használható felhősítő részért érdemes kipróbálni a NaturaArtot. Nagyon egyszerű a használata és a demót 10 napig ingyen próbálgathatjuk:

Digiretus.hu

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !