Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonAndroid|2013.06.06.

Adobe Photoshop Express II. rész - világosság és színek

 


Ezúttal a második ikon alatt rejtőző beállításokról lesz szó


 

Keretezés PhotoScape-pel

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Képkeret PhotoScape-pel - digiretus.hu


 

Képkeret PhotoScape-pel

A PhotoScape egy rendkívül egyszerű, ingyenes képszerkesztő-rendszerező szoftver, melynek magyar verzióját is letöltheted. Nagyon könnyen keretezhetünk vele, mégpedig ezerféleképp, így itt az idő, hogy kipróbáljuk ezen lehetőségeit.

Itt van például ez a tájkép, melyre egy ízléses keretet szeretnénk. De ha ízléstelen az se baj, a PhotoScape azt is tudja.

Ha csak egy képet kereteznél a szoftver megnyitása után a Szerkesztő részbe kell elzarándokolnod. Nem lesz messze, giszen a betöltéskor egy látványos körmenüben felkínálja a legfontosabb szekciók ikonjait, de később a szoftverablak tetején lévő választófüleken bármikor lépkedhetsz a szekciók között.

Maradjunk azonban a Szerkesztő résznél. Itt mindjárt a kép alján találod a keretezésért felelős beállító lehetőségeket. Ezek közül a legfontosabbak a Lekerekítés, Keret, Szegély gombok, valamint a kreatív keretek menüje (a lenti képen a "Nincs keret" felirat területe).

A Lekerekítés gombra kattintva egy különálló ablak nyílik, melyben beállíthatod a fotó sarkainak kerekségét (Lekerekítés), és az így kilátszó háttér színét.

Külön egyszínű keretet is megadhatsz, tetszőleges pixelvastagsággal. A színe a háttérszínnel lesz azonos. Ezen kívül egy belső szegély is beállítható, saját színnel.

A Lekerekítés segítségével az alábbi képen láthatotthoz hasonló, egyszerű keret készíthető.

A Keret gombot használva még egyszerűbb rámát hozhatsz létre. Csak a színét, illetve vastagságát állíthatod be, mely azonban különböző is lehet a négy oldalon.

Mindkét esetben (Lekerekítés és Keret gomb) a szoftver a képen kívül hozza létre a keretet, vagyis egy 500 pixel széles fotóra 10 pixeles keretet adva, a végső kép 520 pixel széles lesz.A Szegély gombbal a kép szélén hozhatsz létre az alábbihoz hasonló, akár lekerekített szegélyt. Megadható a szín, a vastagság, hogy milyen messzire legyen a kép szélétől (Belső keret), a sarkok kereksége, a vonal típusa (különbözőképp szaggatott és egyenes), valamint a szegély átlátszósága.

A három gomb beállításai kölcsönösen hatnak egymásra, vagyis ha létrehozunk egy ilyen szegélyt, majd áttérünk a Keret beállításokra, a segély is a képen marad.A keretezés egyik legérdekesebb része a gyárilag mentett, kreatív keretek közti keresgélés. Nem számoltam, de több száz különféle keret található itt, a farámától, a bélyegfogakon át, az alább látható ragasztós fajtáig (Tape 04). A fent beállított egyszerű keret mellé még ez is hozzáadható, kicsit feldobva így a végeredményt.

Ha rákattintasz a menü fölötti Fotó+Keret gombra a beállított kreatív keretet véglegesíti a szoftver. Ezt követően mentheted a fotót, vagy újabb kereteket adhatsz a képhez (az előzőleg beállított is rajta marad).

A jobbra lévő csúszkával 50-200% között állítható a kreatív keret vastagsága.

A PhotoScape v3.5 verzióját ingyen letöltheted a következő weboldalról.

Digiretus.hu

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !