Tekintet kiemelése Photoshopban 4.

Tekintet kiemelése Photoshopban

Igazi glamour portréretus tippet tartogatunk a olvasóinknak a következő sorokban. Egy apró trükk, melynek kis gyakorlása után portréalanyaink tekintete még igézőbbé válik. Ha megnézzünk egy agyonretusált magazin portrét, bizonyára feltűnik a modellek erősen kifejező tekintete. Ez a jól sikerült fotón kívül – többek között – a Photoshop Dodge és Burn ecsetjének is köszönhető.

Töltsük be a képünket Photoshopba!

Tekintet kiemelése Photoshopban 1.

Kissé „szürke” ez a tekintet, amely a családi fotóalbumba elmegy, de mi igazi magazin-pillantást szeretnénk modellünk szemeire varázsolni.

Egy ecset

Tekintet kiemelése Photoshopban 2.

Ehhez elsőként a Dodge (Fakító) ecsetre lesz szükséged, melyet az eszköztárból hívhatsz elő. Az opcióinál válassz a szem fehérjének nagyjából megfelelő, esetleg kissé nagyobb, lágy szélű ecsetméretet. A Range legyen Highlight, mivel a szemfehérjét akarjuk világosítani, az Exposure (ecset erőssége) pedig alacsony. Kb. 10-es érték megfelel. Csak óvatosan fokról-fokra fehérítünk. Ezt követően ess neki a szem fehér területeinek. Ne fehérítsd ki teljesen, mert természetellenes lesz a szem. Ezután a Range-et váltsd át Midtones-ra, vagy Shadowsra – attól függően, hogy milyen sötét a szem. Nagyon sötét esetén az utóbbi javasolt. Ezzel világosítsd kissé a szivárványhártyát, hogy a szemszín is jól érvényesüljön.

Még egy ecset

Tekintet kiemelése Photoshopban 3.

A második és egyben utolsó ecsetünk a Burn, amely a Dodge mellett található. Ezzel a pupillát tesszük átható feketévé. Szintén alacsony Exposure értéket válassz.! Inkább több alkalommal fesd át, így pontosabban dolgozhatsz. A Range legyen Shadows, hiszen a sötét területek festegetése a cél. Többször fuss át az ecsettel a pupilla területén!

Voilá!

Tekintet kiemelése Photoshopban 4.

Sokkal több élet „sugárzik” ebből a tekintetből, mint az eredetiből. A hatás erőssége persze a retusálótól és a fotó felhasználásától függ. Ha családi albumba szánjuk a képet, akkor csak egy kis emelést használjunk, finom retussal. Ha viszont igéző magazinportrét szeretnénk imitálni, nyugodtan meglódulhat az az ecset.

Budai Petur

Portréfotózás alapjai banner