Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Világosság és kontraszt III.

szint: haladó


Tökéletes mikrokontraszt, telítettség emelés nélkül.


 

Harmadik szem (Fotóelemzés)


Bár a május még kissé odébb van, de ez a hónap következő két fotónk témája, és ha már május, legyen majális! A két képet még egy szál összeköti, mégpedig az, hogy mindkettő infra tartományban készült. Turay Balázs ezt nem is hagyta szó nélkül.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

 Sárkány lila ég előtt


Békésen sétáló honpolgárok figyelik a zárt pályán ég felé törő sárkányt. Nem tudhatják, hogy a fotós infra filmet használ, ami a pankromatikus anyagokkal szemben, melyek közép, és sötét szürkén mutatják a fák leveleit, hófehér, téli erdőt imitál a nyári napokon is. Jó, hogy a sárkány bemozdult, mert túl egyszerű lenne a kép az unottan sétáló emberekkel, akik észre sem veszik a hófehér fákat, mintha nem zavarná őket a majális újabb programja, a termonukleáris robbanás a kacsaúsztató melletti sátor előtt. Csak a sárkány menekülne néhány utasával.Infra, infra, infra

Ha valami picit zavar a képben, az kizárólag az eladó arckifejezése. Kicsit olyan, mintha várná, készüljön már el a kép, mert addig nem nézek oda, meg sem mozdulok, meg úgy teszek, mintha nem látnám a kamerát. De ezzel elárulja magát, s egyenrangú szereplővé válik a kislánnyal, akiről a kép szól. A kislány az, akire a legtöbb fény vetül, aki pont ott áll a képen, ahol a komponálás aranyszabálya megkívánja. A körülötte, mögötte állók árnyékban vannak, alakjaik kevésbé fontosak, így figyelmünket nem terelik el. Minden befelé vezet minket a fényben lévő asztalhoz, A sarkokban sötét van, mintha egy lyukon át dobozba néznénk, látjuk a sátor tetejét, mely elhelyezi a képet a világban: majálison vagyunk, cirkuszban, vagy vidéki vásár mulatságában.

Turay Balázs
fotográfus
www.turay.hu


A képekre kattintva nagyobb méretben is megtekintheti azokat.

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !