Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPS Elements|2009.12.08.

Szelektív színtelenítés

szint: könnyű


Egyesek színesek maradnak, mások nem.


 

Képlopás


szint: nagyon könnyű

A képlopás első hangzásra nem tűnik fontosnak, hiszen egy ember a hétköznapjaiban sohasem, vagy ritkán használja. De ha például egy bemutatót készítünk, (mint pl. ez itt) akkor fontos lehet, hogy a képernyőnkön látható dolgokat megosszuk másokkal is.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

www.digiretus.hu - GIMP - Ecset, kép minta készítéseA képlopás legegyszerűbb eszköze a Print Screen gomb. Ha ezt megnyomjuk, akkor a képernyő képét elmenti a számítógép a memóriába, és innen egy képszerkesztővel -legyen az akár a legbutább- beillesztjük, és készen is volnánk. Ez működik is, abban az esetben, amikor az egész képernyő tartalmát meg kívánjuk jeleníteni. Viszont ha csak egy ablakot szeretnénk, akkor ebben az esetben már ki kell tudnunk vágni az adott ablakot. Vannak erre is billentyűkombinációk (Alt+Print Screen), de ezt nem mindenki tudja, és a billentyűk megnyomása után azonnal készíti a mentést, nincs lehetőség késleltetni... Ráadásul a memóriából a Print Screen megnyomása után nem mindegyik program tudja bemásolni a képet egy sima beillesztéssel (Ctrl+v). Erre való a képlopás funkció. Ez a File menü Acquire menüpontja alatt található három különböző képlopási mód.


Az első a Clipboard/Vágólap, mely a memóriában található képet illeszti be egy GIMP-ablakba. Ez a kép legyen akár a Print Screen-el elmentett képernyőkép, vagy egy másolással (Ctrl+c) vágólapra másolt kép, vagy képrészlet.A második a Screen Shot… azaz a képernyőkép. Erre kattintva megjelenik egy ablak, melyről kiválaszthatjuk, hogy mit is szeretnénk igazán. Ha a „Grab a single Window”-felirat van kiválasztva, akkor egy ablak képét menti el. A Grab gombra kattintva megjelenik egy másik ablak, megyben egy X található. Ezt az X-et az egérrel az elmentendő ablakra húzzuk, és a GIMP már menti is a képet. Ha a „Grab the whole screen” van kijelölve, akkor az egész képernyőt menti. Ez alatt található egy késleltető funkció, mellyel kiválaszthatjuk, hogy hány másodperc múlva készítse a képernyő/ablak képének mentését.


A menün belül található harmadik, TWAIN meüpont, ez a képolvasó által olvasott képeket menti el. Kiválasztjuk az eszközt (melyből több is lehet a számítógépünkre csatlakoztatva), amely által beolvasott képet a GIMP megjeleníti egy balakban.

A GIMP weboldala: http://www.gimp.org

Bíró Tamás

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !