Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2010.07.10.

Vörösszem hatás eltávolítása (CS5)

szint: nagyon könnyű


Egy-egy kattintás a szemekre az új eszközzel...


 

Szépia tónus


szint: nagyon könnyű

Ehhez az effekthez nem kell különösebb kommentár. Régies, barnított hatású képet készítünk. Talán azt sem kell mondanunk, hogy gyorsan és egyszerűen.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

www.digiretus.hu - GIMP tipp - Szépia tónus1. Nyisd meg a fotót!
A Photoshop tippjeinkben többször volt róla szó. Beszéljünk róla a GIMP kapcsán is. Vegyük a már bevált fotónkat és hintsünk rá egy kis szépia "ködöt"!


2. Színezés
Ehhez válaszd az Eszközök menü Színeszközök almenüjét, azon belül pedig a Színezés parancsot!
Jutalmad a következő pontban látható ablak.


3. Néhány csúszka
Szám szerint három darab. A fölsővel (Árnyalat) állítható a kívánt színárnyalat. Balra húztuk a 32-es értékig. Ez adta számunkra a megfelelő eredményt. Természetesen ízlésednek megfelelően állíthatod.
A középső csúszka a színek telítettségét befolyásolja. Érdemes nagyjából félig visszahúzni, hogy a fotó egy megsárgult fekete-fehér fénykép benyomását keltse. A túlzott színtelítettség nem tesz jót ennek az effektnek.
Végül a fényerő beállítására nyílik módunk. Itt emeltünk az alapértéken, mert képünk kicsit sötét lett az elő beállításoktól.


4. Szép-ia
Íme! Máris békebeli hangulatot áraszt fotónk. Betehetjük az albumba, közvetlenül a nagyi leánykori képei mellé.Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !