Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonGIMP|2009.12.09.

Színtelítettség

szint: könnyű


Erősítünk a színeken, hogy a naplemente még lélegzetelállítóbb legyen.


 

Segédvonalak


szint: könnyű

A segédvonalak révén könnyebb és pontosabb egy képrészlet kivágása, vagy akár egy másik képből kivágott rész illesztése. Mi most az előbbivel foglalkozunk, és nem lesz nehéz dolgunk.A segédvonalak révén könnyebb és pontosabb egy képrészlet kivágása, vagy akár egy másik képből kivágott rész illesztése. Mi most az előbbivel foglalkozunk, és nem lesz nehéz dolgunk.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

www.digiretus.hu - GIMP - Segédvonalak1. Töltsük be a képünket!
Ezt a fotót szeretnénk szűkebbre vágni. A legegyszerűbb a téglalap kijelölő eszközzel. Erre is sor kerül, de a pontosabb munkához használjunk néhány segédvonalat. Kijelölt segédvonalakhoz könnyebb igazítani egy képrészletet és megkönnyíti a kijelölést is. Ráadásul már előre látszik, hogy pontosan mely részt vágjuk.


2. Vonalzók
Ha nem látszanak GIMP-ed ablakában a piros kerettel jelölt vonalzók, nyomj CTRL+Shift+R billentyűket, vagy használd a Nézet/Vonalzók megjelenítése gombot. Jelöld ki a Nézet/Segédvonalakhoz való igazítás pontot is.
A vonalzókra kattintva, majd az egeret húzva segédvonalakat húzhatsz a képre. Az egeret elengedve a vonal a kívánt pozícióban marad. A felső, vízszintes vonalzóról vízszintes, míg a bal oldaliról függőleges vonalak húzhatók a fotóra.


3. Munkára fel!
Nos, akkor kezdjük! Húzz a képre vízszintes és függőleges segédvonalakat úgy, hogy a későbbi képkivágást formázzák!
Példánkban az alsó két virágot szeretnénk kivágni, amiket egy vízszintes és két függőleges segédvonallal kereteztünk.


4. Jelölés
Mivel korábban engedélyezted a Segédvonalakhoz való igazítás opciót, a Téglalap kijelölése (R gomb) eszköz segítségével elkészítheted a kijelölést. A téglalapot a bejelölt segédvonalakhoz fogja igazítani a szoftver. Neked csak nagyjából pontosan kell a megfelelő területre húznod.5. Megvágva
Elkészült a kivágásunk. Néhány másodperccel tovább tartott, mint simán a téglalap kijelölővel, de jobban kontrolálhattuk a végeredményt.


Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !