Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.08.

Egyenes horizont II. (PS CS2+)

szint: könnyű


Azaz éppen hogy ferde, és mindjárt kiegyenesítjük.


 

Kontraszt emelése


szint: könnyű

Egy kicsit másképp állunk neki a kontrasztemelésnek, mint egyébként tennénk. Kedvenc vesszőparipánk a rétegek alkalmazása, így most is őket hívtuk segítségül. Az így kapott emelt kontraszt legalább olyan jól kontrolálható és finomhangolható, mintha egy hagyományos kontraszt eszközhöz folyamodnánk. Ugyanezt a módszert a Photoshopban is alkalmazhatjuk, de erről oldalainkon volt már szó.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

www.digiretus.hu - GIMP - Kontraszt emelése1. Töltsük be a képünket!
Hát igen, kicsit fakó, de menthető. Csupán a következő lépéseket kell végigjárnunk.


2. Már megint!
Igen, már megint úgy kell kezdenünk, hogy "duplázd meg a háttérréteget!". Ehhez elegendő, ha a rétegsort egyszerűen a nyíllal jelzett ikonra húzod.


3. Gyenge fény
A másolati réteget kijelölve hagyva a réteg paletta összhatásmódját (Mód) állítsd át Normálról Gyenge fényre. A kontrasztosodás máris nyilvánvaló lesz. Ha a megemelt kontrasztot túl gyengének találod, használhatod az Erős fény összhatásmódot is. Inkább egy kicsit erősebb legyen, hiszen később még gyengíthetjük a hatását.


4. Finomabbra
Most jött el az ideje, hogy beállítsuk a kontraszt erősségét. Ehhez az Átlátszatlanság csúszkát használd, amivel keverheted az alsó és felső réteget. Az általunk használt érték 70% volt.
Ha tetszik a végeredmény egyesítheted a két réteget a Réteg/Összefésülés lefelé menüponttal.5. Gólya gólya gilice...
Az eredmény nyilvánvaló. A fakószürke képrészek eredeti, feketeközeli árnyalatukban pompáznak. Ismét szép munkát végeztél, és nem tartott tovább néhány másodpercnél.


Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !