Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2010.03.11.

Arcbőr simítása III. (CS2+)

szint: könnyű


Ha vékonyabbá nem is, de simábbá tehetjük egy politikus arcán a bőrt


 

Arcbőr simítása


szint: könnyű

Ezúttal is egy portrét vettünk elő, amelyet már ismerhetnek azok, akik Photoshop tippjeinket régóta figyelemmel kísérik. Igen, a bájos kisfiúnak továbbra sincs szüksége ráncfellvarrásra, de még GIMP-es arcbőssimításra sem nagyon, de azért higgyétek el, látni lehet majd némi különbséget!

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

www.digiretus.hu - GIMP - Arcbőr simítása1. Töltsük be a képünket!
Az arc apró pelyhecskéit és a bőrstruktúrát szeretnénk elmosni, lehetőleg anélkül, hogy minden más lényeges részlet (pl. a szemek, haj) is áldozatul essék ennek a műveletnek.


2. Kettőzés
Első lépésként duplázd meg a kiindulási réteget a Rétegek, Csatornák, Útvonalak palettán. Ehhez a képen jelölt ikont használhatod. Egyszerűen kattints rá és létrejön egy Háttér másolata réteg.

Ez maradjon kijelölve, mert a továbbiakban vele dolgozunk.!


3. Bőrradír
Az arcbőr - és egyelőre minden más - elmosásához a Szűrők/Elmosás/Szelektív Gauss-elmosás effektet használd. A megjelenő ablakban az Elmosás sugara pontban állíthatod a mosottság mértékét, a Max. változás csúszkán pedig az elmosásba bevont képterületek nagyságát. Alacsony értéknél sehol nem érvényesül majd az elmosás, feljebb tolva a csúszkát pedig mind több terület lesz életlen. Először a finomabb részletetek mossa el, majd következnek a durvább textúrák.

Csak ennek a pontnak a segítségével is elvégezheted az arcsimítást. A sugarat állítsd magasabbra, mint a képünkön látható (pl. 12-15-re) a Max. változást pedig alacsonyabbra, nagyjából ugyanakkorára. Így a közel sima és részletnélküli arcbőrt mossa el a program, de a szemek, száj és haj még érintetlen marad.

Mi egy másik, kicsit hosszabb utat választottunk, ha az előbbi megoldás nem jött be, olvass tovább. A Max. változást magasabbra állítottuk, így a képen majdnem minden elmosódott. A bőrön kívüli, fontos képrészleteket később fogjuk visszaállítani.4. Maszk a réteg fölé
A fontos részletek visszahozásához egy rétegmaszkot kell készítened a felső rétegen. Nagyon könnyű dolgod lesz, csak a Réteg/Masz/Rétegmaszk hozzáadása menüpontot kell megkeresned és alkalmaznod.

A felső réteg nézőképe melett egy kis fehér négyzet jelenik. Ez tartalmazza a maszk információit.
5. Maszkolás
A maszkot úgy képzeld el, mintha egy valódi maszk lenne az arcon. Ez a fehér négyzet jelképezi azt. Ahol a négyzet fehér ott a érintetlen a felső réteg, ahol pedig szürke vagy fekete, ott "átlyukadt" a sötétségnek megfelelő mértékben. Az átlyukadt maszk alatt az alsó réteg részletei tűnnek elő. Mivel ez nálunk az érintetlen, eredeti kép, így a maszkot bizonyos helyeken átlyukasztva a módosítatlan kép részei tűnnek elő. Csak a bőrnél van szükség a felső réteg mosottságára, így a többi területen (szemek, száj, ruha, haj, esetleg háttér) átlyukaszthatjuk a maszkot.
Ehhez az eszközpalettáról válassz egy lágy szélű ecsetet, közepes mérettel (nálunk 19-es) majd kezdj el festegetni az említett helyeken. Fokozatosan visszajönnek a részletek a szemek körül és a hajon. A maszk fehér négyzetében a festett területek feketével látszanak majd.
6. Babyface
A végeredmény: babaarc, bababőr. Elsimultak a ráncok, a gondok mély árkai a gyermaki arcról. Persze ez nem igaz, de nézd csak meg az első képet! Van változás.


Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !