Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2014.06.17.

Színezés Photoshopban

szint: könnyű


Kiszínezünk egy fekete-fehér képet


 

Egyenes horizont


szint: könnyű

Szintén egy korábbi Photoshop tippünk GIMP-re szinkronizált változatát olvashatod a következőkben. Elég zavaró tud lenni, ha például egy tájkép enyhén vagy erősen ferde, a horizont dől valamelyik irányba. Ha klasszikus tájképet szeretnél és nem művészi eszköztárad eleme volt a dőlés, rágd át magad a következő néhány soron!

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

www.digiretus.hu - GIMP - Egyenes horizont1. Töltsd be a fotót!
Igen, egy kicsit ferde, de ha enyhén jobbra fordítod a fejed már meg is oldódott a probléma.
Na jó, nem ennyire egyszerű a dolog, bár nem lesz túl nehéz. Lássuk!


2. Bemérünk
Mielőtt forgatni kezdenénk a képet, mérjük meg, hogy mekkora elfordulásra van szükség!

Az eszközpalettáról válaszd ki a Mérőeszközt, amit az Eszközök/Mérőeszköz menüponttal is megtehetsz. Kattints bal egérgombbal a ferde horizont egyik végébe és a dőléssel párhuzamosan húzz mérővonalat a másik szegletbe. A munkaablak alján láthatod a dőlés pontos szögét. Jegyezd meg az értéket!


3. Forogjon!
Válaszd ki az Eszközök/Átalakítóeszközök/Forgatás menüpontot (Shift+R). Mintaképünk kissé jobbra dől, így balra kell forgatnunk, azaz az óramutató járásával ellentétesen. Ez mínusz értéket jelent. Az előző pontban megjegyzett 1,84 fok tehát -1,84 fok legyen!4. Méretre szabva
Már csak a széleket kell levágnunk, hiszen az elfordulás miatt most ezek lettek ferdék. Ehhez az Eszközök/Átalakítóeszközök/Kivágás és méretmódosítás menüpontot használd (Shift+C).

A bal egérgombot nyomva tartva a kép bal felső sarkából húzz keretet a jobb alsóba úgy, hogy a ferde szélek kikerüljenek a keretből. A sarokpontokkal utólag még beigazíthatod a vágókeretet, majd az Enter gomb lenyomásával "leesnek" a nem kívánt szélek.
5. Víz-szint
A kép egy fokkal kisebb, na de kit érdekel, ha végre egyenes?!


Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !