Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Előzmény ecset alkalmazása II.

szint: könnyű


Mit nekünk kiégett ég? Vissza az egész!


 

Lágyítás (Soft Focus)


szint: könnyű

Vigyázat, nem életlenítésről van szó. A lágyító fotográfiai szűrők hatását próbáljuk utánozni következő tippünkben. A kép nyugodt, lágy, kissé ködös hatásúvá válik, miközben megpróbáljuk megtartani éleit. Ehhez csak egy általános szűrővel, na és persze a rétegekkel kell bűvészkednünk egy kicsit.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

www.digiretus.hu - GIMP - Lágyítás (Soft Focus)1. Töltsd be a fotót...
Különösen a sok részletet tartalmazó virágfotók, vagy esküvői portrék alkalmasak a lágyításra, de persze a fantáziádnak semmi se szabjon határt. Ha úgy gondolod akár egy traktorról készült képet is lágyíthatsz!
Mi ezt a váza virágot választottuk.


2. Kettőzött háttér
Duplázd meg a hátteret első lépésként! Ehhez a Rétegek, csatornák, útvonalak palettán kattints az első fülre, majd az alsó ikonsor fent jelölt ikonjára.

Az eredeti képet tartalmazó Háttér réteg fölött létrejön egy Háttér másolata nevű réteg is. Ez maradjon kijelölve!


3. Mosás. Lágyítás?
Válaszd ki a Szűrők/Elmosás/Gauss-elmosás menüpontot, majd a megjelenő ablakban az Elmosás sugarának írj be egy megfelelőnek látszó értéket. Nincs kötöttség. Az a lényeg, hogy a kép jól elmosott legyen. Ha kicsi a képed 10-15-ös sugár elég, ha nagyobb, akár 50-100-as sugarat is beírhatsz. Elég csak az egyik ablakot kitöltened, mivel alapesetben össze van kapcsolva a másikkal, így mindkettőbe ugyanaz az érték kerül.


4. Átlátszik
Következik a végső lépés a felső, elmosott réteg és az alsó eredeti keverése. Mondjuk fele-fele arányban, de itt is rád van bízva milyen erősséget használsz. Ehhez a Rétegek paletta Átlátszatlanság csúszkáját állítsd 50%-ra. Így a felső réteg félig átlátszó lesz, érvényesülni engedve az alatta lévő, eredetit.5. Szép álmokat!
És elkészült álomszerű, lágy képünk. Hasonlítsd össze a kiinduló állapottal! A ködös területek mellett az eredeti kép élei is megmaradtak, csupán a kontraszt-lefutásuk lágyabb.


Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !