Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonDosszié|2009.12.04.

Phase One Capture One 4.0: mire jók a 'görbék'?

 


Tényleg, mire is jók?


 

Fotó keretezése


szint: nagyon könnyű

Itt az ideje, hogy a GIMP-ben is közzétegyünk egy keretezési tippet, mely erősen hasonlít első Photoshop keretezési leírásunkra. Nem kell megijedni tőle, szinte a legyszerűbb módszert választottuk azon felhasználók számára, akik webgalériájukba szánt fotóikat szeretnék "feldobni" ilyen módon. Persze ettől a fotó még nem lesz jobb, na de ebbe ne is menjünk bele! Lássuk inkább a lépéseket!

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

GIMP - www.digiretus.hu - Keretezés1. Töltsd be a fotót...
Erre a képre készítünk egyszerű keretet, két színnel. Az egyik a fotó egy jellemző színe lesz, mondjuk az ég kékje. Előkészítő lépésként nyomj Ctrl+A billentyűkombinációt! Ezzel kijelölöd a teljes képet.


2. Gyászkeret
Egy fekete keretet készítünk első lépésben, amely azonban később csak módjával fog látszani. Nem kell tehát megijedni attól, hogy túl komor keretet kapsz.

Mindenek előtt ellenőrizd, hogy alapszínnek a fekete legyen kijelölve. Persze nem ragaszkodunk mindenáron a feketéhez, nyogodtan használhatsz más színt is, de a kerethez választott két szín eltérő árnyalat legyen!

Kattints a Szerkesztés/Kijelölés körberajzolása menüpontra, majd a megjelenő ablakban válasz megfelelő Vonalszélességet. Netre készülő, kis méretű fotókhoz elégy 10-20 pixeles szélesség is, de több megapixeles "óriásokhoz" akár 100-200 pixelt is használhatsz. Mi 15-re állítottuk a Vonalszélességet. Ez adja meg a keret vastagságát, amelynek színe természetesen az előbb választott fekete lesz.


3. Minta
Most jön a java! Válaszd az eszközpalettáról a Szín beállítása a képről eszközt, azaz a szemcseppentőt (O billentyű). Ezután kattints a kép egy jellemző színterületére. Mi az ég kékjét választottuk. A szemcseppentővel mintát vettél a színből, amely az elsődleges munkaszinné vált.


4. Égszín keret
Ismételd meg a 2. lépésben írtakat, és válaszd a Szerkesztés/Kijelölés körberajzolása menüpontot. Az opcióknál írj be 1-2 pixellel kisebb értéket. Nem nehéz kitalálni, hogy így egy égszínkék keret készül a fekete fülé, amelyből csak néhány pixelnyi látszik majd ki, mivel az új keret kissé vékonyabb.5. Galériába vele!
Íme a végeredmény! A vastagabb feketet keretre egy kék rámát rajzoltunk, melynek színét a képről vettük, így jól harmonizál azzal. Mentheted is a fotót és irány a webgaléria!


Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !