Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotshop Video|2016.05.14.

Jedi mackónadrágban III. - Star Wars poszter (Photoshop Videó Tipp)

szint: haladó


A harmadik részben tovább merülünk a korrekciós rétegekbe, és segítségükkel megadjuk a kép alap színhatását.


 

Cserzett arcbőr


szint: haladó

Korábban már volt szó az arcbőr apró hibáinak eltüntetéséről. Most fordítsuk meg a dolgot, erősítsük őket! A bőrszínt sokkal erőteljesebbé, ha úgy tetszik cserzettebbé tehetjük a kék színcsatorna segítségével. Különösen jól mutat ez a módszer, ha a képet utólag fekete-fehérré alakítjuk. A portréalany ugyan öregszik vagy tíz évet, de arcának jellegzetességei is sokkal erősebbek, ráncai mélyebbek lesznek. Erre mondja a költő, hogy "mesél az arc". Nos, akkor mesedélután indul!

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

www.digiretus.hu - Photoshop - Cserzett arcbőr1. Töltsd be a fotót!
A célunk a bőr "égetése", cserzetté tétele. Ehhez kattints először a színcsatornák (Channels) palettájára!


2. Csak sorjában!
A csatorna palettán három egyszerű lépés vár rád. Ezeket gombkombinációkkal is gyorsíthatod.
Elsőként ki kell jelölnöd a kék (Blue) csatornát, amihez használd a Ctrl+3 gombokat, vagy kattints a csatorna nevére. Ezután vágólapra kell másolnod a csatorna tartalmát. A Ctrl+A gombbal kijelölheted a teljes tartalmat, majd Ctrl+C gombbal másolhatod vágólapra. Végül kattints az összes csatornát tartalmazó RGB sorra, majd legvégül térj vissza a Layers palettára!


3. Keverés-kavarás
Ha már egyszer kimásoltuk a kék csatornát szúrjuk is be valahová. A Layers (rétegek) palettán nyomj Ctrl+V billentyűket és íme, egy új rétegre másolódott a kék csatorna tartalma.

Most keverjük össze az új és az eredeti réteg tartalmát, mégpedig egy megfelelő összhatásmóddal! Ehhez az összhatásmód lehullómenüt állítsd Normalról Luminosityre és máris visszanyerted a színeket, igaz kicsit másképp. Az arc sötétebb lett, de vele együtt a többi szín is megváltozott. A kékek fakulnak, a zöldek haragosabbá válnak a sárgák pedig kifeketednek.4. Ami nem kell
Nincs szükségünk minden szín megváltozására, csak az emberi bőrt akartuk sötétíteni. Állítsuk vissza a többi képterületet az eredeti állapotába! Ehhez a legegyszerűbb egy rétegmaszk bevetése.

Az eszközök közül választ az ecsetet, majd az opcióinál egy lágy szélú, nagy méretű festőeszközzé állítsd. A Layers palettán kattints alul az Add Layer Mask (rétegmaszk hozzáadása) ikonra és a második rétegen egy fehérrel jelölt maszkot kapsz. Most erre festhetsz. A fenti képen jelölt piros részeket fesd át a képen, azaz minden területet a bőrfelületeken kívül. Ezt most csak mi jelöltük pirossal, a gyakorlatban nem fogod ugyanígy látni. A rétegmaszk jelölőn kísérheted figyelemmel az átfestett területeket, amelyek itt feketével jelennek meg, illetve a képen is láthatod, ahogy ecseted nyomán visszaállnak eredeti állapotukba, az átfestett területek.
5. Erősítsük!
Ezt a lépést csak abban az esetben alkalmazd, ha a fentiek után nem találod elég erőteljesnek az arc sötétségét, különben lépd át!

Erősíthetsz az arc cserzettségén, mégpedig az Image/Adjustments/Levels (Kép/Korrekciók/Szintek) paranccsal. A megjelenő ablakban a középtónusok szürke háromszög csúszkáját húzd jobbra, a jobb oldali háromszöget pedig balra. Utóbbi a világos területeket és így a kontrasztot állítja vissza kissé. Az Output Levels jobb oldali háromszögének balra tolásával is sötétedik az arc.

A fenti értékek csak a példánk esetében lehetnek eredményesek. Saját képednél alkalmazz egyedi beállításokat. Próbálkozz a három vezérlővel és a helyes arány megtalálásával!
6. Rézbőrű
A különbség a kiinduló állapothoz képest szembetűnő. Vigyázz arra, hogy ez a módszer nem tesz jót a fotóalany hiúságának, ugyanis nagyon öregíti az arcot, mélyíti a kis ráncokat is, valamint kihozza az apró hibákat, erősíti a szeplőket. Viszont segítségével az arc sokkal karakteresebbé válik. Erősíti, a szemlélő számára egyértelműbbé teszi a mimikát, az arcon megjelenő érzelmeket.

Kapcsolódó Photoshop cikkek

Arcbőr simítása Photoshopban
Ha nem használ a szemránckrém, marad a Photoshop.
Arcbőr simítása II. Photoshopban
Nem is annyira simítunk, mind inkább megküzdünk a szeplők seregével.
Arcbőr simítása III. Photoshopban
Ha vékonyabbá nem is, de simábbá tehetjük egy politikus arcán a bőrt
Ráncok ellen Photoshopban (CS5)
Múltkor kiemeltük a ráncokat, most eltüntetjük.
Bőrhibák javítása Photoshopban
Néhány pattanástól nem esünk kétségbe.
High key-hatás Photoshopban
Hájkí, bébi!
High key-hatás II. Photoshopban (CS5)
Nagyon túlvilágított, grafikára emlékeztető effekt. Hajrá!
Arcbőrszín Photoshopban
Vesszen a sápadtság, éljenek a pirospozsgák!
Arcformálás Photoshopban
Fájdalommentes plasztikai sebészet.
Tekintet kiemelése Photoshopban
Az átható Photoshop tekintet titkát osztjuk meg veled.
Merész színű rúzs Photoshopban
A megszokott piros-rózsaszín árnyalatok helyett keressünk valami szokatlanabb színt az ajkaknak. És még kozmetikusra sem lesz szükség.
Hajfestés Photoshopban
Kreatív tipp, nem csak hölgyeknek!

Még több Photoshop Tipp

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !