Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonLightRoom|2009.12.09.

Adobe Photoshop Lightroom - Webgaléria készítése

 


Mutassuk meg magunkat a nagyvilágnak!


 

Színek csökkentése


szint: könnyű

Képünk színeit redukáljuk néhány hatásos tónusra, amelyek kifejezőbbek, mint az eredeti színkavalkád. A Photoshop Duotone parancsa lehetőséget ad arra, hogy csupán 2-3-4 kiválasztott színtónus jelenjen meg a képen és ezeknek a tónusoknak a megjelenését, erősségét külön-külön szabályozhatjuk. Három a magyar igazság, hát legyen háromszínű a fotónk!

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

www.digiretus.hu - Photoshop - Színek csökkentése1. Töltsd be a fotót!
Ezen a képen egyébként sincs sok színtónus, de redukáljuk le még jobban! Mondjuk háromra.


2. Színtelen?
A feladat megoldásához az Image/Mode/Doutone paranccsal kéne kezdened, de színes RGB kép esetén ez a pont nem aktív. Fekete-fehérré kell változtatnod előtte a képet, a fölötte lévő Grayscale paranccsal. Ezután jöhet a Duotone.


3. Három a magyar igazság
A megjelenő ablakban először a Type pontot használd, amellyel megadhatod a tónusok számát. Monotone (egyszín), Duotone (kétszín), Tritone (háromszín) és Quadtone (négyszín közül választhatsz. Hálaszd a Tritone pontot!

Alatta 3 sor lesz aktív az eddigi egy helyett. Itt állíthatod be soronként a három alapszínt. A fekete (Black) már adott, ez maradhat így, hacsak nem akarsz fura földöntúli színhatást. A fekete adja majd a kép eredetileg is meglévő világossági árnyalatait.

Minden sorban először két négyzetet, majd egy szöveges, infó sort láthatsz. Az első négyzetre kattintva az adott szín árnyalatát határozhatod meg egy külön ablakban, görbéket, vagy beírt értékeket használva. Erről a következő lépésekben lesz szó. A következő kis négyzetre kattintva a színt választhatod ki számtalan, előre meghatározott színpalettáról. Kattints az Ink 2 sor második négyzetére és válassz ki egy tetszőleges színt. Nálunk ez egy narancs (PANTONE Orange 021 C névvel). Ezután jöhet az Ink 3 sor, amelynél egy fakó zöldes színt választottunk.4. Világosság egy
Most jöhet az adott szín érvényesülése a képen, amihez a szín sorának első négyzetére kell kattintanod. Itt egy árnyalati görbét kapsz és 13 db kis ablakot, ahol értékekben is meghatározhatod a megfelelő árnylatot. Nagyjából 10%-onként adhatod meg az értékeket 0-tól (legvilágosabb), 100-ig (legsötétebb). Mi a 60%-os (sötétebb középtónusok) emeltünk kissé. Ezt megteheted úgy is, hogy a görbére kattintasz és a fogóponttal odébb húzod. A fotón közben ellenőrizd a változást!
5. Világosság kettő
Ismételd meg az előbbi lépést, csak most a fakózöld sorban. A megjelenő görbén ezúttal húzd lejjebb a középtónusokat, hiszen az a narancs színek területe lesz és emelj kicsit a görbe alsó részén, a világosabb árnyalatoknál! Itt lesznek erősebbek a zöldek. Egy szép fektetett S-görbét kaptunk eredményül és remélhetőleg elkülönült fekete, narancs és zöld tónusokat a képen.
6. Tritónus
Utolsó lépésként, ha szükségesnek érzed, az Image/Adjustmenst/Levels (Kép/Korrekciók/Szintek) parancssal állítsd be a kép végleges világosságát, kontrasztját. Így tettünk mi is a példafotóval.

Íme a három tónusú kép, amely sokkal izgalmasabb, mint az egytónusú, monokróm képek!.


Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !