Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotshop Video|2016.03.27.

Bonyolult formák kijelölése (Photoshop Videó Tipp)

szint: haladó


Hogyan használd az alap kijelölő eszközöket egy bonyolult forma egyszerű kijelölésére.


 

Színtelítettség


szint: könnyű

A színtelítettség emelése alapjában pofonegyszerű feladat. Betöltjük a képet aztán az Árnyalat-telítettség parancs ablakában feljebb húzzuk a telítettséget és kész. Igen ám, de nagyobb mértékű emelésnél a digitális fényképezőgépeknél előforduló színzaj mértéke is nőni fog, nem is beszélve arról, hogy a kép elkezd szétesni, színei töredezetté válnak. Sokkal kíméletesebb módszer, ha ugyanezt az élesítést egy külön rétegen ejtjük meg, majd a két réteg összhatásmódjával "játszunk".

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

GIMP - www.digiretus.hu - Színtelítettség1. Töltsd be a fotót...
Ezen a naplemente részleten szeretnénk kiemelni az izgalmas színkavalkádot.


2. Réteg másolata
Első lépésünk mi más is lehetne, mint az eredeti háttérréteg duplázása. Ehhez a rétegek palettán kattints az alsó sorban jelölt ikonra és létrejön a "Háttér másolata" nevű új réteg. Ez maradjon kijelölve!

Az ablak tetején lévő Mód menüben válaszd ki a Szín összhatásmódot, így a két réteg színeit egyezteti majd a szoftver.


3. Telítünk
Következhet a színek telítettségének növelése a felső rétegen. A két réteg Szín összhatásmódja miatt a telítettség érvényesül majd a végleges képen, de a színzaj emelkedése nem lesz olyan mértékű, mintha csak egyszerűen emelnénk a színtelítettségen.

Válaszd ki a Réteg/Színek/Árnyalat-telítettség menüpontot, majd a Telítettség csúszkát told jobbra tetszőleges mértékben. Nálunk ez 50 volt. Ha bejelölted az Előkép jelölőt, a változást az eredeti képen is nyomon követheted.


4. Vörös az ég alja
A végeredmény a kiinduló képnél erősebb színeket mutat, de még komolyabb mértékű emelésnél sem kezd szétesni, töredezni a kép.

Végül a Réteg/Összefésülés lefelé paranccsal egyesítsd a két réteget és mentsd a képet!


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !