Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonHarmadik szem|2009.12.09.

Harmadik szem (Koncertfotók V.)

 


Turay Balázs ismét kiragadott három koncertfotót és szabadjára engedte gondolatait.


 

High key-hatás


szint: haladó

A fotós szakzsargonban High key-nek "becézett" hatás lényegében az erőteljesen, természetellenesen túlvilágított képet jelöli. Ezt próbáljuk elérni a következőkben egy színes kép fekete-fehér high key változatának elkészítésével. A lépéssort azzal fűszerezzük, hogy a portréalany szemszínét meghagyjuk, így a tekintet és a szín vonzza majd a kép nézőinek szemét.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - High key hatás - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
A 'high key' hatás főleg arcképeknél mutat jól. A portréalany tekintetére helyezi a hangsúlyt, a kép többi része kevésbé lesz átütő, és az arcbőr simítására is alkalmas. A tekintet kiemelésére a szemeket színesen hagyjuk, sőt!


2. Íj
A kép túlvilágítottságának eléréséhez kattints az Image/Adjustments/Curves (Kép/Korrekciók/Görbék) menüpontra. Itt gyorsan beállíthatod a kép fény és kontrasztviszonyait. A középen haránt keresztülfutó vonalra kattints két helyen, nagyjából a harmaduknál, majd az így kapott fogópontokkal görbítsd a vonalat meghajlított íj alakzattá. Nagyjából a képen látható mértéknél már hatásos eredményt kapsz, de persze fotója válogatja, hogy mennyire kell rajtuk világosítani. A két pont apró odébbhúzásával finoman is belőheted a képet. A képet addig világosítsd, amíg a finom részletek ki nem fehérednek, de azért az arc főbb jellemzői még láthatók maradnak!


3. A szemek...
...színe legtöbbször az arc többi részével együtt kifakul, vagy egyébként sem eléggé színtelített, ezért szükség lehet egy kis utólagos színezésre. Ezzel bármilyen más színt is adhatsz a szemnek. Itt most maradunk a szürkés-zöldes árnyalatnál, de jócskán túlhúzva a zöldeket, ami nem kelt majd természetes hatást, de nem is ez a cél.

Elsőként jelöld ki a szemeket az ellipszis kijelölő eszközzel. Az első szem kijelölése után a SHIFT gombot nyomva tartva a másikon is elvégezheted ugyanazt, így mindkettő ki lesz jelölve és egyszerre dolgozhatsz rajtuk. A kijelölés után egy jobb kattintás bármelyik szem belsejébe és a megjelenő menüből válaszd ki a Feather pontot. A Feather értéke legyen mondjuk 3-5 pixel közötti. Ezzel a kijelölés széle lágyul.4. Zöld szemű szörny
A Layer/New/Layer (Réteg/Új/Réteg) menüponttal hozz létre új réteget a szem színének! Ezután válasz ki egy megfelelő előtérszínt! Esetünkben ez egy zöld árnyalat volt. A festékesvödör eszközzel bármelyik kijelölés belsejébe kattintva a körbekerített terület ezzel a színnel töltődik ki. Egyelőre a fotóalany "zöld szemű szörnyetegként" szerepel a képen, de a Layers paletta Overlay összhatásmódjával és a az átlátszóság (Opacity) alacsonyabbra állításával szépen belemoshatjuk a képbe a zöld kitöltést.
5. Felesleges részek
Előfordulhat, hogy a zöld kitöltés nem illeszkedett pontosan a szem alakjához és kicsit (vagy nagyon) kilóg, átszínezve a szemhéj egyed részeit is. A CTRL+D billentyűkkel megszüntetheted a kijelölést, majd a radír eszközzel (egy lágy szélű ecsetet választva) kitörölhetők a kilógó zöld területek.
5. Babapillantás
Végső simításként kattints az eredeti képet tartalmazó rétegre a Layers palettán, majd válaszd az Image/Adjustments/Desaturate menüpontot, ami eltünteti a kép színeit, kivéve a fölötte lévő rétegen található zöldet, amely így meghökkentő - és kicsit túlzó, de hatásos - szemszínként él tovább a high key képen.

Kapcsolódó Photoshop cikkek

High key-hatás II. Photoshopban (CS5)
Nagyon túlvilágított, grafikára emlékeztető effekt. Hajrá!
Arcbőr simítása Photoshopban
Ha nem használ a szemránckrém, marad a Photoshop.
Arcbőr simítása II. Photoshopban
Nem is annyira simítunk, mind inkább megküzdünk a szeplők seregével.
Arcbőr simítása III. Photoshopban
Ha vékonyabbá nem is, de simábbá tehetjük egy politikus arcán a bőrt
Ráncok ellen Photoshopban (CS5)
Múltkor kiemeltük a ráncokat, most eltüntetjük.
Bőrhibák javítása Photoshopban
Néhány pattanástól nem esünk kétségbe.
Arcbőrszín Photoshopban
Vesszen a sápadtság, éljenek a pirospozsgák!
Tekintet kiemelése Photoshopban
Az átható Photoshop tekintet titkát osztjuk meg veled.
Arcformálás Photoshopban
Fájdalommentes plasztikai sebészet.
Cserzett arcbőr Photoshopban
Szoftveres szolibérlet.
Merész színű rúzs Photoshopban
A megszokott piros-rózsaszín árnyalatok helyett keressünk valami szokatlanabb színt az ajkaknak. És még kozmetikusra sem lesz szükség.
Hajfestés Photoshopban
Kreatív tipp, nem csak hölgyeknek!

Még több Photoshop Tipp

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !