Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonGIMP|2009.12.09.

Árnyékok világosítása II.

szint: könnyű


Világosítsuk, csak amit akarunk!


 

Vignettálás csökkentése Photoshopban


szint: haladó

Főleg nagylátószögű objektíveknél, valamint szűrők felhelyezése után fordulhat elő, hogy képünk sarkait kitakarja valami. Ez az enyhe sötétedéstől a durván fekete szegélyig terjedhet. Művészi hatású képeinken néha még jól is jön a sötétedés de sok esetben zavaró lehe, így kénytelenek leszünk eltüntetni, mégpedig az alábbi módon.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzióA sarkok sötétedését nem nehéz észrevenni ezen a képen.

Válaszd ki az Elliptical Marquee Toolt (Ellipszis Kijelölõ Eszköz) és a bal fölsõ sarokból húzz egy ellipszis kijelölést a jobb alsó sarokig ! Nagyjából a képen látható formában.

Ezután a kijelölés belsejébe jobb klikkel kattintva válaszd a Select Inverse parancsot, ami a kijelölést megfordítja, így nagyjából a kép sarkai lesznek kijelölve.

A sötétedésünk viszont lágy átmenetes, így a kijelölést is megpróbáljuk lágyítani.

Nyomj Q gombot, ezzel Quick Mask (Gyors Maszk) nézetbe kerülsz, ahol láthatod és alakíthatod a kijelölésedet.

 

Válaszd ki a Filter/Blur/Gaussian Blur parancsot, amellyel lágyíthatod a kijelölés szélét. A megjelenõ ablakban állíts jó nagy Radius értéket, hogy lágy átmenetet kapj. Példánkban egy 2 megapixeles (1600x1200 pixeles) képre kb. 131 pixeles radiust használtunk, ahogy lentebb látható.Ha megvan a lágy átmeneted, válts vissza Quick Mask nézetbõl normál szerkesztõ nézetbe, szintén a Q gomb segítségével ! Ezután a kijelölés látható körvonalát a Ctrl+H gombokkal tüntesd el ! Ez magát a kijelölést nem befolyásolja csak a látható körvonalat rejti el és így jobban látjuk a késõbbi változtatásunk eredményét. Szóval megvan a sarkok irányába lágyuló kijelölésünk. Jöhet sarkok világosítása !

A Layer/New Adjustment Layer/Levels paranccsal egy rétegmaszkot kapunk. A megjelenõ ablakban, az alsó Output Levels csúszka fekete színû nyilát told jobbra, amíg a sarkok kellõen világosak nem lesznek. A példaképünknél valahol 107. értéknél világosodtak ki a sarkok.
Ha elkészültél, a Layers palettán - a Levels réteget kijelölve - a Normal összhatásmódot állítsd át Luminosity-ra, így csak a világosságra lesz hatással a beavatkozás, a színekre nem. Ezután a Layer/Flatten Image paranccsal egyesítsd a rétegeket !

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !