Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonDosszié|2009.12.07.

Védjük képeinket! - 1. rész – Jelöljük meg a képeinket!

 


Túljutottunk a fényképezés alapjain. Már több száz-ezer-millió képünk van, és köztük rengeteg olyan is, mely elég jó lett ahhoz, hogy publikáljuk…


 

Filmszemcsézet


szint: haladó

Ezúttal sem a könnyebb végén fogtuk meg a melót. A GIMP-ben van külön zajgeneráló effekt, amivel hatásos szemcsésséget lehet varázsolni a fotóra, de célszerűbb a magunk kénye-kedve szerint alakítani ezt a hatást. Igen, persze...duplázott réteg a varázsszó így a másolati rétegen létrehozott effekt könnyedén keverhető az eredeti képpel. Lássuk hogyan!

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

GIMP - www.digiretus.hu - Filmszemcsézet1. Töltsd be a fotót...
Meguntuk a digitális homogenitást és egy rossz pillanatunkban úgy gondoltuk, mi lenne, ha meghintenénk némi szemcsével ezt a képet.


2. A legszürkébb szürke
Először is változtasd az előtérszínt középszürkévé. Ha az eszközpaletta alatt rákattintasz, megkapod ezt az ablakot. A HTML-jelölés mezőbe írj be 80808-at és nyomj Entert! Ez a középszürke hexa-kódja. Azért van szükségünk középszürkére, mert ez tölti majd ki a második rétegünket. A használt összhatásmóddal ez az árnyalat nem befolyásolja majd a kép eredeti színeit és világosságát.

Ezután hozz létre új réteget a Réteg/Új Réteg menüponttal! A megjelenő ablakban mindössze az a teendőd, hogy a Kitöltés típusa szekciónál az Előtérszínt választod. Így a létrejött réteg alapszíne az előbb létrehozott középszürke lesz.


3. Szórjuk csak!
A soron következő lépés a szürke réteg meghintése egy kis zajjal, de nevezzük inkább szemcsének!

Ehhez használd a Szűrők/Zaj/RGB-szétszórás menüpontot. Itt is egy munkaablak jelenik meg, ahol a fenti értékeket használd, ha finomabb szemcsézetet szeretnél (pl. kisméretű fotónál). Durvább szemcsékhez a Vörös, Zöld és Kék csúszka értékei növeld, de lehetőleg mindhármat azonos mértékben. Ne felejtsd el kikapcsolni a Független RGB jelölőt, mivel ez színes konfettiesőt és nem monokróm szemcsésséget eredményez a képen!


4. Némi fény
Most jön a két réteg egyesítése, mégpedig a Gyenge fény összhatásmóddal. Használhatod az Erős fény vagy a Szemcsés kivonás, illetve Szemcsés összefésülés módokat is. Így erősebb hatást kapsz, amit az Átlátszatlanság csúszkával csökkenthetsz. épnél erősebb színeket mutat, de még komolyabb mértékű emelésnél sem kezd szétesni, töredezni a kép.5. Digitális szösz
Íme a "Hamueső a kastélyparkban" című kompozíció.

Utolsó lépésként a Réteg/Összefésülés lefelé menüparanccsal egyesítheted a két réteget.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !