Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Világosság és kontraszt III.

szint: haladó


Tökéletes mikrokontraszt, telítettség emelés nélkül.


 

Tekintet kiemelése


szint: haladó

Egy kis bepillantás a magazin címlapfotók titkaiba. Átható tekintet néhány pillanat alatt, csupán némi kézügyesség, szépérzék és a Shift+D billentyűkombináció szükséges hozzá, mely a fura nevű "Vonások fakítása vagy sötétítése" eszközt aktiválja.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

GIMP - www.digiretus.hu - Tekintet kiemelése1. Töltsd be a fotót...
Adott egy darab tekintet, csupán kissé szúrós. Tegyük áthatóbbá!


2. Világos lép
Az eszközpalettáról válaszd ki a a Vonások fakítása vagy sötétítése eszközt (Shift+D). Az alsó ablakrészben láthatod az opcióit. Elsőként válassz egy közepes méretű, lágy szegélyű, lehetőleg kerek ecsetmintát!

A Típus szekcióban jelöld be a Fakítás pontot, hiszen a következő lépés a szem fehérjének világosítása lesz. A Mód résznél válaszd a Fényes színek jelölőt, így csak a világos képrészek, például a fehérközeli területek világosodnak. A Kitettség jelenti a világosítás mértékét. Érdemes viszonylag alacsony értéket váélasztani és inkább többször átfutni az ecsettel a világosítani kívánt területen. Így pontosabban és szwebben dolgozhatsz.


3. Fehérje
Most a beállított ecsettel festegesd át a szem fehér területeit, hogy azok még világosabbnak tűnjenek. Ugyanazon a területen többször átmehetsz az ecsettel, így fokozatosan világosodik majd a szem. Lehetőleg ne ess túlzásba! A teljesen "kiégetett" szemfehérje egy átlagos portrén nem mutat jól. Maradjunk csak a "közelfehérnél" !


4. Sötét lép
Következik a szem többi részének sötétítése. Jelöld be a fent látható két opciót, azaz a Sötétítés és az Árnyékok jelölőt. A többi beállítás maradhat az előbbi.5. Festés sötéttel
Az utolsó lépés a szem szivárványhártájának és pupillájának sötétítése, már amennyiben szükségét látod. A sütétített rész a szem immár vakítóbb fehérjével nagyszerű kontraszot és még szúrósabb tekintetet ad. Itt is többször fesd át az említett területeket!

A végeredméynt hasonlítsd csak össze a kiinduló állapottal! Ha jól dolgoztál látványos változásokat tapasztalhatsz. A tekintet azonnal a szemre vonzza majd a kép szemlélőjének figyelmét.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások

lipovanka
2010.12.06 22:20:43

nagyon jól mükögyik!!!

 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !