Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2010.10.20.

Árnyékok világosítása V. (CS5)

szint: könnyű


Hogyan világosítsunk a CS5 új összhatásmódjával?


 

Naptár


szint: könnyű

A nyárnak vége, és sok sok sok új fényképet készítettünk. Közeledik az újév, így már most érdemes gondolkozni a jövő évi naptáron. Tehát jól kombinálhatjuk az új képeinket az újévvel: készíthetünk naptárat. Természetesen nem csak egész éves kalendáriumot alkothatunk, de ennek beállítását majd látni fogjuk.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop Elements - Naptár - www.digiretus.hu1. Előkészületek
A naptárak minden országban különböznek, nemcsak az ünnepnapok, hanem pl. Amerikában a hét vasárnappal kezdődik. Mielőtt nekikezdünk, be kell állítani az Elements programba a naptár tulajdonságait. Szerencsére elég csak egyszer.
Menjünk el az Organizerben az Edit/Preferences/Calendar menüpontba.


2. "Hételeje"
Ha azt szeretnénk, hogy a hét hétfővel kezdődjön, akkor a Use Monday as first day of the week opciót kapcsoljuk be.
Alatta levő ablakban pedig beállíthatjuk mely ünnepek jelenjenek meg. Sajnos a program Amerikában készült, így az amerikai ünnepeket látjuk csak. Viszont ki tudjuk kapcsolni a feleslegeseket, és az Events ablakban a New gombbal vehetünk fel újabbat.

Event name alatt megadhatjuk az esemény nevét, így magyarosíthatjuk az ünnepnapokat. Majd pedig a pontos dátumot. Így akár már most beírhatjuk a naptárba mikor lesznek a jövő évi bulik.

Így vegyük fel az összes ünnepet és eseményt. Kiemelten ügyelve a vándorló napokra, mint a Húsvét és a pünkösd.

Ha mindezzel megvagyunk, akkor nekikezdhetünk a naptár összerakásának.


3. Képek kiválasztása
Normál esetben, ha egy teljes éves naptárat készítünk, akkor 12 képet kell kiválasztani, vagy 13-at ha borítót is szeretnénk. De ettől eltérhetünk.
Bármennyire is furcsa, az egész naptárkészítés legnehezebb része az, hogy a több ezer kép közül csak 13-at válasszunk ki. De nem kell aggódnunk, mert később még módosíthatjuk a képeket és a sorrendet is.


Nyomjuk meg Create gombot!

 


4. Nekikezdünk
Majd a megjelenő új ablakban válasszuk a Calendar Pagest és nyomjuk meg az OK gombot.


Az újonnan megjelent ablakban a jobb oldalt kiválaszthatjuk a naptár típusát. Bal alul az Optionsben pedig megadhatjuk mettől meddig tartson a naptár, és kérhetünk előlapot (Title Page) és képaláírást (Captions). Majd nyomjuk meg a Next Step gombot!5. Libasorban
A kiválasztott képeinket itt rakhatjuk sorba. Egyszerűen csak fogjuk meg a képet, és húzzuk át másik helyre. Így beállíthatjuk, melyik kép melyik hónapot kéviselje.
Az Add Photos… gombbal újabbat rakhatunk be, míg a Remove Photo gombbal kiszedhetjük a feleslegeset. Ha pedig egy képet többször is a naptárban szeretnénk látni, akkor a Use Photo Again gombra kattintsunk.

Ha minden megvan, akkor nyomjuk meg a Next Step gombot!6. Testreszabva
Itt állíthatjuk be a képek méretét és pozícióját a naptáron, és a képaláírásokat.
A képre kattintva át tudjuk méretezni, a kép alatti szövegre klikkelve pedig az aláírást változtathatjuk.

Ha minden megvan, akkor nyomjuk meg a Next Step gombot!7. Happy End
Nincs már más dolgunk, mint a naptár elmentése. Adunk neki egy nevet, majd Save gombra kattintva átjutunk az utolsó, mentési ablakba. Elmenthetjük PDF formába, vagy akár most azonnal ki is nyomtathatjuk, vagy elküldjük e-mailben.

Íme, készen is van a naptárunk. Jó munkát kívánunk!

Az Elements cikkek támogatója:

 


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !