Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonLightRoom|2010.11.21.

Adobe Photoshop Lightroom - Bőrpír eltávolítása

 


Ha tolakodó a pirospozsga, elő a Lightroom csúszkákkal!


 

Vízjel


szint: nagyon könnyű

A következő leírás, főleg az internet galériánkba szánt képeknél lesz hasznos, de a rétegek működésére is rávilágít. Az illetéktelen felhasználás ellen egy könnyen elkészíthető feliratot viszünk a képre, majd kissé belemossuk abba.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

GIMP - www.digiretus.hu - Vízjel1. Töltsd be a fotót...
Nyilvánvaló, hogy nem szeretnénk ha ez az értékes kép illetéktelen kezekbe kerülne, így egyedi, szöveges logóval látjuk el, amit aztán kicsit belemosunk a fotóba.


2. Szövegelünk
A szöveg felviteléhez válaszd ki az eszközpaletta megfelelő ikonját, amelyet most pirossal jelöltünk. Az eszköz beállításait a paletta alján láthatod. Ezek a következők:

Betűkészlet: Itt választhatod ki a megfelelő betűtípust. Természetesen azok közül amelyeket már előre telepítettél az operációs rendszer alá.
Méret: A betűk méretét adhatod meg képpontban (px), vagy egyéb mértékegységben (in, mm,
cm, stb).
Megjelenítési információk: Kisebb betűméret esetén javítja a szöveg olvashatóságát. Hagyjuk bejelölve, abból baj nem lehet!
Automatikus megjelenítési információk: Bejelölve mindig az automatikus betűértékeket használja a szoftver.
Élsimítás: Bejelölve elsimítja a betűk recés szélét.
Szín: A színpalettáról kiválaszthatod a felirat színét.
Igazítás: A képre írt szöveg bal, vagy jobb margóhoz, illetve középre igazítása + sorkizárás. Mint a szövegszerkesztőkben.
Behúzás: A kijelölt szövegsort a beállított értékkel eltolja.
Sorköz: A sorok egymástól mért távolsága.

Az opciókat megadhatod előre is, de a szöveg beírása után is alakíthatsz rajtuk. Ebben az esetben látod a megváltozott opció hatását, pl. betűméret növekedés.


3. GIMP.doc
Ha a kép egy pontjára kattintasz (nagyjából oda, ahol a szöveg kezdetét szeretnéd), megjelenik a GIMP szövegszerkesztő. Ennek ablakába írhatod be a kívánt szöveget, mely közben megjelenik a fotón. Az ablak tetején még néhány további beállítást végezhetsz.

A Megnyitás gombbal külső szöveges dokumentumot importálhatsz be. A Törlés egy gombnyomással eltünteti az ablakba írt szöveget, az utolsó két gombbal pedig az írás irányát adhatod meg.


4. Pozícióba!
Ha a szöveg opcióit beállítottad kattints a kép ablakára, majd a nyíl billentyűkkel mozgasd a szöveget a kívánt helyre.5. Átlátszó trükk
Ezután válts át a Rétegek palettára, majd jelöld ki a szöveg rétegét. A fölötte lévő Átlátszatlanság csúszkával könnyedén belemoshatod a feliratot a képbe. Nálunk ez az érték 50% volt, de alacsonyabbra állítva alig észrevehetővé is állíthatod a logót.6. Emblémázva
A végeredmény egy nem túl tolakodó, halvány felirat a képen, mely világosan jelzi a fotó tulajdonosát.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !