Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonGIMP|2009.12.09.

Vignettálás hozzáadása

szint: könnyű


Egy kis retro hangulat a szükségtelen képsarkok kiiktatásával.


 

Egyenes horizont


szint: nagyon könnyű

A jobbra-balra dőlő fényképek kiegyenesítésének igen könnyen elsajátítható módszerét már korábban leírtuk Photoshopra, itt az ideje, hogy a Photoshop Elements használók is kapjanak egy hasonló tippet. Annál is inkább, mert a módszer még egyszerűbb, hiszen külön eszközt kaptunk hozzá. Aki esetleg még nem használta, nyugodtan olvasson tovább!

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop Elements - Egyenes horizont - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
Jól látható, hogy a horizont jobbra dől. A szemlélőben ez kissé bizonytalan érzést kelt, hiszen megszokhattuk, hogy a vízvonal szintje egyenes.


2. Az eszköz
A horizont vízszintbe hozásához egy külön eszközt találunk a Photoshop Elementsben, a Straighten Toolt. Ez a korábbi verziókban is benne van, mégpedig az oldalsó eszközpaletta közepe táján. Elérhetjük a P billentyű lenyomásával is.


3. Még mielőtt...
Használata előtt vessünk egy pillantást a beállításaira! A Canvas Optionsban a képterület vágás utáni "viselkedése" állítható be:

Grow or Shrink Canvas to Fit: Vágás után a kép és a vászon (képablak) mérete is a régi marad, de mivel a kép el lesz kissé forgatva az ablakban, szélein a háttérszínnek megfelelő ferde keret látszik.
Crop to Remove Background: A kép mérete nem változik ellenben a vászon méretét összehúzza a szoftver, hogy a fotó keret nélkül látszódjon benne. Kisebb pixelértékű fotó lesz a végeredmény.
Crop to Original Size: A vászon mérete változatlan marad, csak a benne lévő fotót nagyítja a szoftver, hogy a széleken ne látszódjon a fordítás után keletkezett keret. A fotó minősége nagyobb fordításnál érezhetően romlik.

Rotate All Layer: Ha több réteggel dolgozol, e pont bejelölése után az összeset elforgatja a program. Ha nincs bejelölve, akkor csak az aktív (kijelölt) réteg lesz elforgatva. Sima egyrétegű képnél értelemszerűen nincs funkciója.


4. Egyenesbe
Az egyenesítéshez kattints az egérmutatóval a ferde horizont egyik szélső pontjára, majd az egérgombot nyomva tartva húzz egyenest a dőlésnek megfelelő szögben a kép átellenes széléhez! A piros nyíl mutatja a a művelet irányát. Miután elengedted a gombot a kép horizontja kiegyenesedik.5. A víz szintben
A végeredményül kapott képünk széleit levágta a szoftver (Crop to Remove Background opció), hogy a széleken ne maradjon keret. Ezzel némileg kisebb lett a képméret, de a ferde háttérkeret jobban zavart volna. Próbáld végig az összes opcióval, majd ízlésednek megfelelően állítsd be a vízszintezést!

Az Elements cikkek támogatója:

 


Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !