Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Előzmény ecset alkalmazása II.

szint: könnyű


Mit nekünk kiégett ég? Vissza az egész!


 

Keretezés


szint: könnyű

A Valentin nap a virág- és ajándékboltosok, valamint az üdvözlőlap árusok napja. A bizniszből persze a Digiretus.hu sem maradhatott ki, azzal a különbséggel, hogy mi nem kérünk pénzt a üdvözlőlapért. Helyette elmeséljük, hogyan készíthetsz egyszerű "Szív küldi..." üzenetet néhány perc alatt. A dolog egy könnyen megvalósítható kerettel indul, amely módszert később is hasznosíthatsz. Mondjuk szív-alak helyett dinamitrúddal, legkedvesebb ellenségednek. Ma azonban a legkedvesebb kedves a lényeg. Na meg a keretezés!

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop Elements - Keretezés - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
Valentin napra mi mást választhatnánk, mint egy virág fotót. Sajnos lufi és plüssmaci képet nem találtunk. Ez a kép viszont elég szellős ahhoz, hogy egy jól látható keretet rittyentsünk köré. Természetesen szívecskéset.


2. A keret színe
Első dolgod a keret színének megválasztása. Az eszközpaletta alján lévő elő- és háttérszín választóra duplán kattintva megnyílik a színpaletta, ahol kedvedre választhatsz bármilyet.
Még jobb megoldás, ha a kép egy jellemző színét használod fel. Ehhez az eszközpalettán kattints az Eyedropper (I billentyű) eszközre, majd a kép azon pontjára, ahonnan színmintát szeretnél venni!


3. Biztos háttér
A választott színnel kitöltve egy hátteret hozunk majd létre. Ehhez először is kattints a Layer/New/Layer From Background menüpontra. A megjelenő ablakban simán nyomj OK-t. Látszólag semmi sem történt, viszont a kép eredeti (Background) rétege mostantól szerkeszthető réteggé vált. Ennek később lesz jelentősége.

Most a Layers (Rétegek) palettán kattints a képen jelölt ikonra! Ezzel a üres, új réteget kapsz. Ezt töltjük ki a választott színnel és ez lesz a hátterünk.


4. Egy vödörnyi
Térj vissza az eszközpalettához, ahol válaszd a Paint Bucket Toolt (K billentyű), majd kattintsa kép bármely pontjára. Mivel most a felső réteg aktív, az eddig üres réteg kitöltődik a korábban választott színnel. Az eredeti kép viszont érintetlen marad, hiszen az az alatta lévő rétegen csücsül.5. Csere
Mivel most a háttérnek szánt rózsaszínes rétegünk van elől, az eredeti fotó pedig mögötte egy másik rétegen, meg kell cserélnünk a kettőt. Itt válik fontossá, hogy korábban a Background réteget szerkeszthetővé alakítottuk, hiszen a sorrendje is megváltoztatható.
Kattints a rózsaszínes Layer 1 rétegre, majd húzd a Layer 0 réteg alá. Most a kép válik láthatóvá és alatta várakozik az egyszínű háttér. Kattints a felső, Layer 0 rétegre!6. Alakzatok
Újra az eszközpaletta lesz a főszereplő, ahol válaszd a Cookie Cutter Toolt (Q billentyű). Ezzel különféle alakzatokat vághatsz ki a képből a megadott minták alapján. Mivel Valentin nap van, válassz mondjuk egy szív alakút a fenti Shape menüből!
Kattints az egérmutatóval a kép bal felső sarkába, majd a gombot nyomva tartva húzz négyszöget a jobb alsó sarokig. A képre húzott alakzat méreteit az oldalsó és a sarkokon látható fogópontokkal állíthatod be. Ha elkészültél, nyomj Entert és a program kivágja a felső rétegből a beállított alakzatot. Körülötte az alul lévő réteg színe lesz látható, mint keret.7. Boldog Valentin napot!
Aki a szív alakban keretezett fotóból Valentin napi üdvözlőlapot szeretne készíteni kattintson az eszközpaletta Horizontal Type (T billentyű) eszközére, az opciók közül válasszon egy megfelelő betűtípust és méretet, majd írja a képre a kedve szerint való feliratot!

Fogyasztása még melegében ajánlott, e-mail üzvözlettel megszórva.

Ha éppen az év további 364 napjának egyikén vagyunk és keretezni támad kedvünk, a fenti módszerrel bármilyen más keret is megvalósítható.

Az Elements cikkek támogatója:

 


Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !