Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPS Elements|2009.12.09.

Kezelőfelület IV.

szint: nagyon könnyű


Tovább biflázzuk a kezelőfelületet.


 

Gradiens szűrő


szint: haladó

Egy egyszerű átmenetes színszűrő hatást próbálunk utánozni a GIMP-ben. Ezúttal egy kék szűrőét, amivel szép átmenetet varázsolhatunk a borús, szürke, vagy kiégett égboltra. Ennyivel azonban nem érjük be. Legközelebb felhők is teremnek ugyanezen az égbolton, szóval érdemes lesz jövő héten is velünk tartani egy kis GIMP-ezésre.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

GIMP - Gradiens szűrő - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
A szürke, téli időjárás nem kedvezett a kép tetejének. Ott ahol égnek kéne lennie, csak valami piszkosfehér fátyol ül. Bátrak leszünk és némi kékséget viszünk a hideg évszak fehérjére.


2. Égszín
Elsőként kattints az eszközpaletta elő- és háttérszín választójára, majd a megjelenő ablakban "keverj ki" valami égszínkék-szerűt!


3. Átmegyünk átlátszóba
Csak a kikevert előtér színre lesz szükségünk, amelynek fokozatosan halványulnia kell.
Lépj át a Rétegek,Csatornák, Útvonalak palettára és alul válaszd a Színátmenetek fület, majd rögtön az első lehetőséget (Előtérből átlátszóba).
Ezután kattints a rétegpaletta első ikonjára (Új Réteg). A megjelenő ablakban válaszd az Átlátszóság opciót majd OK-t. Egy új, még érintetlen réteget kapsz.


4. Grádiens
Újra az eszközpaletta jön. Ezúttal a Kitöltés színátmenettel ikon (L billentyű). Tartsd nyomva a Ctrl gombot, majd kattints a kép tetejére és az egérgombot is nyomva tartva húzz egyenest nagyjából a kép 2/3 részéig. Jutalmad egy égszínkék átmenet lesz az új rétegen, azaz az eredeti képet "fölött".5. Egy kis igazítás
A réteg paletta Mód pontjánál állíts be Csak Sötétítés összhatásmódot, hogy a két réteg megfelelően keveredjen. Ezután húzd balra az Átlátszatlanság csúszkát, ezzel csökkentve a túlzottan erős kék eget. A cél az, hogy nagyjából természetesnek tűnjön a kékség, nem pedig rikítónak, így célszerű lesz lejjebb venni egy kicsit. Mi 70%-os értéket használtunk, de veheted alacsonyabbra is, éppen csak kéklőre, ami még természetesebb hatást kelt.6. Akinek az ege kék
A átmenet egyrészt segít jobban összemosni a kékséget az eredeti képpel, másrészt valósághűbb hatást nyújt, mivel kissé érzékelteti az ég mélységét.

Legközelebb egyel tovább lépünk és fotóretusáló lelkünket sutba dobva rajzolunk néhány felhőt erre az égboltra. Jövő héten ugyanitt!


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !