Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.08.

Webre mentés

szint: könnyű


Kész a retusált fotónk? Ideje megmutatnunk a világnak!


 

Szépia tónus


szint: nagyon könnyű

Igazán könnyű dolga lesz annak, aki már olvasta e leírásunk Photoshoppos verzióját. Aki viszont nem, annak sem fog nagy kihívást jelenteni az alábbi lépéssor. A barnás, ódon hatású képek szerkesztésének menete szinte mindenben megegyezik a Photoshop Elements esetén is. Különben pedig, ismétlés a tudás anyja!

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop Elements - Szépia tónus - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
Lehetőleg olyan képet válassz, ami valamilyen formán (legalább részleteiben) adja a régies hangulatot. Például egy békebeli hangulatot árasztó utcarészlet, vagy műemlék, de akár egy múlt század eleji autóról készült fotó is alkalmas erre.


2. Színezés
A legfontosabb eltérés a Photoshop verzióhoz képest, hogy ezúttal az Enhance/Adjust Color/Adjust Hue/Saturation menüpont alatt találod a szükséges eszközt. Még egyszerűbb megnyitnod, ha a Ctrl+U billentyűkombinációt használod.

Az Adjust Hue/Saturation elsősorban a színtelítettség (színek erőssége) és a színezet beállítására szolgál, de a jobb alsó sarokban van egy kis jelölőnégyzet, Colorize névvel, melynek segítségével egyszínűvé teheted a képet. Jelöld is be és láthatod a hatást!


3. A lényeg
Ahhoz, hogy szépia színezetet kapj, módosítanod kell a Hue csúszkán, vagy a jobb oldalán lévő értéken. Mi balra toltuk a csúszkát 40-es értékig. Nem csak szépia, de más egyszínű hatást is elérhetsz a segítségével. Próbálkozz vele más értékeken is zöldes, vöröses, vagy kékes hatásokhoz!

Fontos még a Saturation beállítás, amivel a színerősséget (színtelítettséget) állíthatod. Nekünk a 16-os érték vált be.

A Lightness a kép világosságát befolyásolja, de mivel jelenleg nem szeretnénk ezen állítani, így nem nyúltunk hozzá.


4. Ódon
Máris teljesen más hangulatot kapott a kép. Merüljünk el egy kicsit a múlt varázsában! Vagy ha nem megy, csak készíts belőle papírnyomatot! A Nagyi biztos örülni fog.

Az Elements cikkek támogatója:

 


Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !