Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonÖnök Kérték|2009.12.09.

Emlék

 


Még egyszer - utoljára - nekiállunk egy kopott régi fotónak.


 

Húsvéti üdvözlőlap


szint: nagyon könnyű

Itt a húsvét, egy kellemesnek ígérkező hosszú hétvégével, úgyhogy az intenzív főtt sonka-kúra mellé egy könnyed leírást tartogatunk. A Photoshop Elements számtalan előre gyártott sablont kínál, így egy-két perc alatt összedobhatunk egy húsvéti lapot, amivel aztán meglephetjük szeretteinket. Ha elkéstél a lapok postai feladásával még van időd, ha minket olvasol.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop Elements - Húsvéti képeslap - www.digiretus.hu1. Kezdetnek
A Photoshop Elements betöltése után nyisd meg az Organizert, azaz a Képnézegetőt! Ezt vagy a fent látható üdvözlőablak bekeretezett ikonjával (View and Organiza Photos), vagy a szerkesztő (Editor) felső ikonsorának Photo Browser gombjával teheted meg.


2. Kép behívása
A számítógépedre mentett húsvéti hangulatú képet a Get Photos/From Files and Folders menüparanccsal hívhatod be az Organizerbe. Ha közvetlenül digitális fényképezőgépről, vagy memóriakártya olvasóról másolod be a fotót, akkor a From Camera or Card Reader pontot használd. Mi egy 'nyúl a fűben' témájú fotót választottunk. Tipikus!


3. Kreáció
Ha megjelent a képed kattints az Organizer felső ikonsorában lévő Create parancsra, a megjelenő Creation Setup ablakból válaszd a Photo Greeting Card (egylapos, képes üdvözlőlap) lehetőséget!


4. Séma
Első lépésként választanod kell egy képeslap sablont. Sajnos igazán húsvéti hangulatú nincs az általunk használt Photoshop Elements 4.0 mintái között, de a Singing Bird sablont egész "tavasziasnak" találtuk. A továbblépéshez a Next Step gombot használd.5. A fotó
Eljött az ideje, hogy kijelöld a képeslap fő képét. A megjelenő képek közül kattints a neked tetszőre. Mivel eleve a frissen betöltött nyulas fotónk volt az egyetlen a galériában, ez lesz az alap képünk. A bal felső sarok Add Photos gombjával hívhatsz be újabb képeket, de mivel ez egylapos üdvözlőkártya, csak egyet jelölhetsz ki.6. Szövegek
A kép a helyére került. A szélein megjelenő fogópontokkal átméretezheted a rendelkezésre álló kivágásban.

A kép jobb oldalán két sablonszöveget találsz. Ha duplán kattintasz valamelyiken egy kis ablakot kapsz, amelybe begépelheted az üdvözlő üzenetet. Az ablak tetején megadhatod a betűtípust, betűformátumot, méretet, alá- vagy áthúzott formát, az elrendezést (balra, középre, jobbra), hogy a felirat vízszintes vagy függőleges legyen, illetve a betű színét. A Done gombbal a kívánt szöveg megjelenik. Ezt a körülötte lévő fogópontokkal átméretezheted, vagy áthelyezheted máshová is. Ha nem szeretnél szöveget, csak hagyd üresen a kitöltőablakát., ha viszont újat szeretnél, a bal felső sarokban lévő Add Text gombra kattints. A Reset Photos gombbal alaphelyzetbe állítható vissza a kép és kezdheted elölről.7. Mentés
Elkészült az üdvözlőlap, már csak a mentés maradt hátra. A Photo Greeting Card Name mezőben megadhatod a lap nevét. Ha bejelölöd a Use Title for Name pontot, a kártya neve az előbb megadott fő felirat lesz (pl. Kellemes Húsvéti...). A Show These Photos... jelölőnégyzettel a kártya az Organizerben is megjelenik és később rákattintva átszerkeszthető.8. Küldés
Mit ér a képeslap, ha nem kapja meg senki. Talán még nem késő, hogy egy gyors húsvéti e-mail üdvözlettel lepd meg ismerőseid, rokonaid.

A Create a PDF ponttal PDF formátumba menthető a kártya, a Print paranccsal pedig kinyomtatható. Az E-mail lehetőség csatolmányként küldi a kívánt címre. Ha erre kattintasz a fent látható külön ablakot kapod. A Select Recipients ablak Edit Contacts gombjával adhatod meg az e-mailcímeket. Az Attachment részben a kész üdvözlőlapod neve fog látszani, mint csatolmány. A Select Size and Quality részben a megjelenítését (méretét) optimalizálhatod:

Optimize for Viewing Onscreen: képernyőn nézik majd a képet (kis méret)
Optimize for Printing: nyomtatáshoz optimalizálva (nagyobb méret)
Optimize for Full Resolution: maradjon teljes méretű

A Message ablakba begépelheted az e-mail szövegét.

A Next gomb lenyomására a kép PDF formátumba mentődik, majd megnyílik az ügyeletes e-mail kliens programod (pl Outlook). Nem marad már hátra mint a küldés gomb.9. Kellemes...
Nincs más hátra, mint, hogy a kész művünkkel kívánjunk neked kellemes ünnepet!

Az Elements cikkek támogatója:

 


Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !