Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonACDSEE|2009.12.09.

ACDSee: Induljon a Rock'n'Roll!

  

Öt másodperces képjavítás


szint: nagyon könnyű

Valljuk be, nem mindenkinek van ideje, vagy kedve hosszú perceket játszadozni egy digitális fotóval, hogy kénye-kedve szerint alakítsa! Sok fotószerkesztő szoftver használó rábízza magát programja valamely automata eszközére. Mi is így teszünk, hiszen a Photoshop Elements is képes egyetlen lépéssel több képhibát kijavítani. Van azonban egy olyan lehetőség is, amivel kissé szabályozhatjuk a javítás mértékét és ez sem vesz el az életünkből öt másodpercnél többet.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop Elements - Öt másodperces képjavítás - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
Csupán egy kis színtelítettség növelést szeretnénk ezen a képen, na és némi világossági és kontraszt javítást, ahogy a Photoshop Elements "jónak látja".


2. A makacs automatizmus
Mivel vészes időhiányban szenvedünk, egyértelmű, hogy elsőként valamilyen automata funkcióhoz fordulunk. A színek, kontraszt és világosság első számú és leggyorsabb javítóeszköze az Enhance/Auto Smart Fix (Alt+Ctrl+M billentyű) parancs. Villámgyors, de túl önfejű, így semmi beleszólást nem enged a képmódosításba.


3. Félig kézben
Előfordulhat viszont, hogy nincs szükségünk olyan mértékű módosításra, mint azt az Auto Smart Fix szeretné, vagy éppen erősebbre lenne szükség. Ilyenkor jöhet jól ennek félautomata változata az Enhance/Adjust Smart Fix (Shift+Ctrl+M billentyű), amely szintén egyedül végzi a munka nagy részét, de mi adhatjuk meg neki, hogy milyen mértékben. Egy Fix Amount feliratű csúszkát kapunk, amin 0-200%-os mértékben állítható a változtatás erőssége. A 100% jelenti a szoftver által javasolt beállítást. Ha nincs szükségünk ennyi változtatásra, értelemszerűen alacsonyabbra állíthatjuk. Az efölötti beállítás viszont erősebb hatást kíván a szoftvertől. Példánkban nem volt elég a Photoshop Elements saját elképzelése, így 170%-ot használtunk.


4. Okoska
A színekkel és világossággal nem kell törődnünk, mégis némileg kézben tartjuk az "Okos Javító" eszközt. Az egész tényleg nem tartott tovább néhány másodpercnél.

A végső képen kissé kiegyensúlyozottabbak a fényviszonyok, kevésbé szürkés a fotó, és a színek is mintha jobban élnének.

Az Elements cikkek támogatója:

  

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !