Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.08.

Világossági zaj eltávolítása II.

szint: haladó


Bár van erre rövidebb út is, mi újra a göröngyöset választjuk.


 

Fotó vágása


szint: nagyon könnyű

Előfordulhat, hogy a fénykép készítése az expozícióval még egyáltalán nem ér véget. Később derül ki, hogy rossz volt az elképzelés és egy kis vágással átszabhatjuk a fotót, netán valami nemkívánatos dolog került a képmezőbe. A fotó vágása egy utólagos kompozíciós eszköz a kezünkben, amivel akár egy merőben más képet is létrehozhatunk. Emberek csoportjából kivágott arc a csoportképből rögtön portréfotót kreál és sorolhatnánk a példákat. Ehelyett inkább vegyük elő a jó öreg GIMP-et és lépjünk a tettek mezejére!

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

GIMP - Fotó vágása - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
Szeretnénk csak a szoborra leegyszerűsíteni ezt a fotót és levágni az általunk feleslegesnek tartott részeket. Kb. a piros kerettel jelölt területet szeretnénk megtartani, teljesen átkomponálva a képet.


2. A szike
A legegyszerűbb az eszköztár szike ikonjának (Kép kivágása, vagy a méretének módosítása) kiválasztása, amit a Ctrl+C billentyűkkel is elérhetsz.. Az alsó opciók közül jelöld ki a Kivágás lehetőséget!


3. Vágókeret
Nagyjából határozd meg a kivágandó terület bal felső sarkát. A szoftver ezt veszi kiindulási pontnak. Kattints a képre, majd a bal egérmutatót nyomva tartva húzz vágókeretet a kívánt terület köré. Egyelőre nem kell pontosan beállítanod, arra később kerül majd sor.


4. Beállító ablak
A vágás során egy ablak jelenik meg a kép mellet, amivel pontosabban szabályozhatod a vágandó terület pozícióját és méretét.

A Kezdet X és Y ablakokban a kiindulási pont helyzete, azaz az egész keret pozíciója szabályozható. A kiindulási pont mindig a bal felső sarok. Mi most pixelben (px) adtuk meg a felső pont helyzetét, de beállíthatsz cm, mm, vagy egyéb értéket is.

A Szélesség és Magasság ablakok a keret méretét adják meg. Példánkban ezek szintén pixel értékek.

A Méretarány a vágókeret oldalainak aránya. Ha a Kijelölésből gombra klikkelsz a vágókeret a teljes kép lesz, vagy az előzőleg kijelölt terület.5. Sarkalatos pontok
Szemre is beállíthatod a vágókeretet. Nincs szükség mindig a pontos méretek megadására, csupán az érzékeinkre.

A keret mérete a bal felső és a jobb alsó sarokpontokkal, míg helye a jobb felső és bal alsó pontokkal szabályozható.6. "Megvágva"
Ha kijelölted a megfelelő területet egyszerű a dolgod. Csak a vágókeret belsejébe kell kattintanod és máris a megkapod a vágott változatot.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !