Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonAndroid|2016.04.16.

Photoshop Touch (Android) - Képregény hatás (videó)

 


Pár kattintás, vagy inkább érintés, és képregényhez lesz hasonlatos a fénykép. Mobilos Photoshop tipp.


 

Fotó keretezése II.


szint: nagyon könnyű

Örök sláger a keretezés, és nem kell sokat keresgélnünk, ha ezzel foglalkozó szoftverekre van szükségünk. De minek nekünk külön szoftver, ha itt a GIMP, amivel másodpercek alatt összedobható egy visszafogott keret. Többnyire az egyszerűbb keretek jobban mutatnak, hiszen nem vonják el a néző tekintetét. Hát mi most egy nagyon egyszerűt készítünk.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

GIMP - Fotó keretezése II - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
Tájképeknél városfotóknál különösen jó szolgálatot tehet egy nem túl hivalkodó keret. Összefogja a képet, még jobban a képre összpontosítja a szemlélő tekintetét. Persze felesleges lenne azt hinni, hogy ettől a kép jobb lesz. Erről nincs szó.

Mi is csupán egy egyszerű fehér rámát szeretnénk tájképünk köré.


2. Vászon mérete
A leggyorsabban a rajzvászon méretének növelésével kapunk fehér keretet. A rajzvászon a fotó mögötti képzeletbeli réteg, amelynek nagyobbításakor az eredeti képtartalom mérete változatlan marad a fotó pixelben mért mérete viszont növekszik. Így tehát egy üres területtel leszünk gazdagabbak a kép szélein.

Fotónk 450 x 300 pixel méretű, így egy vékonyabb kerethez 30 pixellel növeltük a szélességet. A magasság ezzel arányosan csak 20 pixellel nőtt, de ha a Szélesség és Magasság ablakok melletti "lánc" ikonra kattintasz kikapcsolhatod az arány megtartását és különböző értékeket adhatsz meg. Például 480 és 330 pixelt.

Nagyon fontos, hogy ezek után kattints a Középre gombra, ami a centrumba helyezi az eredeti képet.


3. Belső keret
Keretünk még átlátszó, ezért csak szürkés pepita kockáknak látod, de lényegében készen van. Következhet a mentés, azaz a 4.lépés.

Ha szeretnél egy vékony, más színű belső keretet, akkor először nyomj Ctrl+A gombot. Ezzel kijelölöd a teljes képet, majd válaszd a Szerkesztés/Kijelölés körberajzolása menüpontot. Képünk nem túl nagy, így csak egy vékonyabb 4 pixeles vonalszélességet adtunk meg. A vonal színe az előzőleg beállított előtérszín lesz, ez alapból fekete.


4. Mentés
Keretünk még átlátszó, de mivel JPG-be mentjük a képet és ez a formátum nem képes kezelni az átlátszóságot, a pepita területet fehérrel tölti majd ki. Kapunk is egy hibaüzenetet a fájlnév év mentési hely ablaka után, amelyen az Exportálás gombbal egyszerűen lépjünk át. Ezután egy külön ablakban megadható a mentés tömörítési foka, és készen is vagyunk.5. Könnyed keret
Egyszerű fehér keretünk és vékony fekete belső keretünk a mentés után mutatja meg valódi énjét.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !