Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonLightRoom|2009.12.09.

Adobe Photoshop Lightroom 1.0

 


Eloszlanak a baljós árnyak. Itt a régóta várt Lightroom végleges verziója.


 

Kontraszt emelése II.


szint: haladó

Egy olyan nagy kaliberű programnál mint a GIMP egy feladatot nem csak egyféleképpen oldhatunk meg, hanem lehetőségek sokasága vezethet ugyanahhoz - vagy éppen jobb - végeredményhez. Ilyen digitális fotóink kontrasztjának beállítása is. Nem csak egy eszközünk létezik erre, de kis fantáziával a megszokottól eltérő módon is beállíthatjuk, sok esetben nagyobb szabadsággal és elképzeléseinknek jobban megfelelve.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

GIMP - Komtraszt emelése II - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
Bizony, erre a fotóra ráférne egy kis plusz kontraszt. A kép nappal szemben készült és a fény elég szépen betett az olcsó objektív hozta kontrasztnak.


2. Párban szép az élet
Első dolgunk a réteg kétszerezése. Ezt a lépést csak akkor kell elvégezned, ha csak a világossági kontrasztot szeretnéd módosítani, a színek kontrasztját nem.

Kattints jobb egérgombbal a Háttér rétegen, majd válaszd a Réteg kétszerezése menüpontot! Ezután a Mód opciót állítsd át Normálról Értékre!


3. A görbe néha egyenes
Válaszd ki a Réteg/Színek/Görbék menüpontot és a megjelenő ablakban nagyjából a fenti látvány fogad majd. Csak arra kell ügyelned, hogy a Csatorna opciónál az Érték beállítást használd a Görbetípusnál pedig az első ikon legyen kiválasztva, de alapértelmezésben úgy is ezek aktívak.

Kattints a bal egérgombbal a hisztogramot metsző egyenes középpontjába, majd nagyjából a harmadoló pontjaira, ahogy a képen látható fekete pontok mutatják!


4. Egyenesből görbe
Most az alsó és a felső harmadolópontokat told el a nyilaknak megfelelően, hogy egy S-alakú görbét kapj! Lehetőleg csak függőleges irányban mozdítsd el a pontokat. Ha az Élőkép lehetőség be van jelölve az eredeti fotón láthatod a változást, így neked tetsző mértékben állíthatod be a kontrasztot. A felső ponttal a világos területek, az alsóval a sötétebbek kontrasztja állítható.5. Köd nélkül
A végeredmény egy sokkal kontrasztosabb kép lesz, ködös, tejfeles fátyol nélkül. Már csak egy újabb jobb klikk a felső rétegen, és az Egy réteggé lapítás opció után mentheted a fotót.6. Együtt a színekkel
Ha a színek kontrasztját is emelni szeretnéd, nem lesz szükséged rétegekre, tehát a 2. pontot ki is hagyhatod. Ha mégis dupla réteget használtál a Mód mezőt hagyd Normál beállításon. A példaképünkön a színek kontrasztja is egyenlő mértékben emelkedett.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !