Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonGIMP|2009.12.09.

Cianotípia

szint: könnyű


Kék árnyalatú, monokróm fénykép.


 

Megsárgult fotó


szint: könnyű

Van valami bája az évtizedektől meggyötört papírképeknek, ami időnként a digitális fotósokat is arra ösztönzi, hogy leutánozzák az idő, vagy a "tökéletlen" felvételtechnika munkáját. Ezúttal egy friss digitális fotót sárgítunk néhány másodperc alatt. Az alkalmazott technika nem új, hiszen már szóltunk róla korábban egy hasonló tippnél. De hát ismétlés a tudás anyja, vagy mi...

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Megsárgult fotó - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
Frissen készült fotóemlékeinken pillanatok alatt öregíthetünk néhány évtizedet, azt a hatást keltve, mintha egy papírfotó éveket állt volna a napon.


2. Kék csatorna
Mindössze a Channels (Csatornák) palettára lesz szükséged, és a Blue (kék) színcsatorna kijelölésére. Egyszerűen csak kattints a csatorna sorára! Ugyanezt megteheted a Ctrl+3 billentyűk segítségével is.3. Csínján a kontraszttal!
A következő lépés az Image/Adjustments/Brightnes/Contrast (Kép/Korrekciók/Világosság/Kontraszt) menüpont. A Brightness csúszkára most nem lesz szükség, nem úgy a Contrastra! Told balra a csúszkát ízlés szerint! Sajnos hiába van bekapcsolva a Preview, a színek változását nem látod az eredeti képen. Érdemes a lépések megkezdése előtt a Navigator ablakot a jobb alsó sarkában lévő méretezővel minél nagyobbra nyitni, mert az itt lévő képen láthatók a színek is.
4. Napégette
Ténykedésünk eredményeképp a színek eltolódtak. A világosabb területek sárgás, napszítta hatást mutatnak, a sötéteken kékes fátyol ül.
5. Némi fantázia
Ha a fenti képet még túl sterilnek találod, egy kis plusz munkával még jobban életre keltheted a meggyötört analóg fotó hangulatát. A sarkokat kissé besötétítettük és elmostuk, majd egy kevés filmszemcse is került a képre. Mindehhez a Flaming Pear Melancholytron és az optikVerve Labs Virtual Photographer pluginjeit használtuk. Mindkét pluginről szó lesz egy későbbi cikksorozatunkban. Ezeket az effekteket persze a Photoshoppal is helyettesíthetjük, például két utolsó linkünk segítségével.


Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !