Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.08.

Rajz-hatás

szint: haladó


Fotóból rajzolt kép CS és CS2 felhasználóknak.


 

Olajfestmény


szint: könnyű

Egy két ügyes GIMP szűrő és digitális fényképed máris vászonra festett olajképpé változik. A GIMP művészi effektjeinek egymásra épülő használata igen hatásos festmény-hatást ad. Képzeletednek és a beállításoknak szinte semmi sem szabhat határt. Itt nincs jó és rossz érték. Működjön a fantázia!

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

GIMP - Olajfestmény - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
Legjobb, ha nem túl részletes fotót választasz. Tökéletes erre egy portré, vagy valamilyen teljes képet kitöltő épület. A tájképek és hasonlók csak a fő formák tekintetében lesznek felismerhetők, mivel az olajfestés stílus durva "ecsetvonásai" összemossák a részleteket.


2. Fényeskedés
Egy kis fényesítéssel kezdtük a lépéssort. Ez kissé elmossa a kép durvább éleit és kifehéríti a világosabb részeket, ami olyan hatású lesz, mintha oda nem festettünk volna.

Válaszd hozzá a Szűrők/Művészi/Finom ragyogás parancsot és a megjelenő ablakban állíts alacsony értéket a Ragyogás Sugara, és magasat a Fényesség és Élesség csúszkákon!


3. Elő az ecsettel!
Most jöhet az képzeletbeli ecset. Ehhez szintén a Szűrők/Művészi menüben kell kutakodnod, mégpedig az Olajfestés pont után. Elsőként jelöld be az Intenzitásos módszer használata jelölőnégyzetet, majd állítsd be a Maszk mérete csúszkát. Minél nagyobbra állítod, annál durvább ecsetvonásokat kapsz.4. Vásznat a festékre?
Igen, a hagyományos festési folyamat itt megfordul. Előbb a festék, aztán a vászon.

Újra menj a Szűrők/Művész menübe és válaszd a Vászon alkalmazása pontot!

Az Irány a vászon apró textilrészleteinek megvilágítási irányát szabja meg, a Mélység pedig a textúra kiemelkedésének erősségét. Nagyobb érték esetén durvább textúrát kapsz. Mivel mintaképünk kis méretű, ezért alacsony értéket használtunk. Nagyobb felbontás esetén, papírra szánt fotónál érdemes emelni kicsit a textúra mélységén.5. Mikelandzseló
Jó, azért a fenti művész színvonalától (és stílusától) még messze van, de egész pofás kis olajfestményünk lett. Egy barokk keret, és mehet ki a nappali falára.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !