Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.08.

Színek csökkentése II.

szint: könnyű


Duotone hatás színátmenettel.


 

Szent Imre projekt V. (kontraszt beállítása)


szint: haladó

Újra előkerül Szent Imre szoborfotónk, amit már hetek óta javítgatunk a Photoshop Elements segítségével.A színek után most áttérünk a kontrasztra, így a kép árnyalatai és tónusai mostantól a helyükre kerülnek. Következő leírásunk tökéletesen integrálható a Photoshop verziókhoz is, mondjuk úgy 7.0 verziószám fölött.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop Elements - Szent Imre projekt IV. (Kontraszt) - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
Legutóbb a színek beállításával foglalkoztunk, ideje áttérni a fényekre és a kontrasztra. Példafotónknak ugyan nem sok szüksége rá, de törekedjünk a tökéletességre! A végén úgy is kiderül, hogy nem ártott.


2. Korrekciós réteg
A Layers (Rétegek) palettán kattints az Adjustment (korrekciós) réteget létrehozó ikonra, majd a menüjében a Levels (szintek) pontra!

Ez egy új réteget hoz létre a meglévő kép felett, amely a Levels parancsot rendeli az alatta lévő réteghez.


3. A legsötétebb pont
Meg is nyílik a Levels ablak, amely tökéletes eszközünk lesz a kontraszt beállítására.

Elsőként meg kell határoznunk a kép legsötétebb pontját. A hisztogram alatti fehér nyilat toldd balra, egészen addig, míg az eredeti kép olyannyira kivilágosodik, hogy már csak a legsötétebb pontjai látszanak!

Kattints az ablak jobb oldalán lévő szemcseppentő ikonok közül az elsőre (fekete), majd keresd meg a képen a legsötétebb pontot és kattints rá a szemcseppentővel! Ezzel meghatároztuk a kép legsötétebb pontját, amely ettől fogva valóban fekete lesz, az összes világosab képpont pedig hozzá igazodik.


4. A legvilágosabb pont
Most ismételd meg ugyanezt fordítva! Toldd a bal oldali, fekete nyilat jobbra addig, hogy csak a legvilágosabb területek maradjanak láthatók. Keresd meg közülük a legvilágosabb részt, majd a jobb szélső (fehér) szemcseppentővel kattints rá! Ezzel meghatároztad a kép abszolút fehér pontját. Ezután kattints a Levels ablak OK gombjára!5. Csak a fényviszonyok
A kép kontrasztja tökéletes, bár előfordulhat, hogy ténykedésünk miatt a színek is eltolódtak. Semmi baj! Térj vissza a Layers palettára, majd az összhatásmódot állítsd Normalról Luminosity-re és csak a fényviszonyok változnak, a színek eredeti állapotukban maradnak.6. Kellemes változás
A kép most már valódi fekete és valódi fehér pontot is tartalmaz a közte lévő tónusok pedig tökéletesen igazodtak ehhez. A fotó egy fokkal kellemesebb, élénkebb lett.

Vidd az egérmutatót a kép fölé és összehasonlíthatod a kiinduló fotóval!

Az Elements cikkek támogatója:


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !