Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

3:2 oldalarány

szint: nagyon könnyű


Egyszerű módszerrel alakíthatjuk át 4:3 oldalarányú digitális fényképeinket 3:2 oldalarányúvá.


 

Tűzcsap virággal / Dolgozó munka közben


A két természetfotónak nevezhető kép semmi erénnyel nem bír, azonkívül, hogy a szerző ezekkel is próbálkozik. Mind két kép kompozíciója esetleges, nem átgondolt.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

www.digiretus.hu - fotóelemzés

 


Tűzcsap virággal

Ez különösen az elsőnél probléma, hiszen a tárgyak statikusak, lett volna idő a töprengésre.
Először is, az egy alapszabály, hogy virágot csak teljesen épet fotózunk. Ennek az orbáncfűnek az esztétikáját alaposan rombolják a képen látható száraz levelek. A virág és a csap színei közötti ellentéten kívül semmi kapocs nem fedezhető fel közöttük, párhuzamba állításuk erőltetett. A csap baloldalt "megcsípett" széle, a lent és fent félbehagyott, világos részletek esetlenné és pongyolává, továbbá zavarossá teszik az egész képet. A jellegtelen világításból adódó, döglött zöldek meg még nyomott hangulatúvá is.Dolgozó munka közben

A háziméhhel "díszített" virágzó gyümölcsfarészletet tekintsük makrófotó-gyakorlatnak. Szó se róla, a méh éles, és kb. ennyi. Zavaró elemek keretezik a képet. Fent a belógó virágrészlet, lent az életlenül benyúló ág, jobboldalt az amúgy szép háttérként szolgáló ég kékjét megtörő sötét paca. Alapvetően nem jó a helyszín a képet függőlegesen megtörő, markáns ággal és a mindenütt félig látszódó virágokkal. Ebben az időszakban elég sok méh döngi körül a virágzó gyümölcsfákat. Előre meg kell keresni a legjobb helyet, előre odaképzelni valahová a méhet, úgy beállítani a képkivágást, aztán csak türelmesen várni. A természetfotó erről szól!

Szöveg: Vajda János
honlap

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !