Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonDosszié|2009.12.09.

Photoshop: Élesítés III.

 


Kissé komolyabb hangvételű élesítési sorozatunk folytatódik.


 

Húrkereszteződés / Hangszerperspektíva


Két érdekes kísérlettel szembesülhetünk a hangszeres képeken.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

www.digiretus.hu - fotóelemzés

 


Húrkereszteződés

A Húrkereszteződés elég talányosra sikeredett. Nem csak a bágyadt fény-árnyék különbség, hanem a rejtvény miatt is, milyen hangszerből is láthatunk részletet? Mivel a karakteres kontraszt és a képi megoldás miatt nem tudunk elmerülni a kereszteződő húrok képi üzenetében, óhatatlanul ezzel a problémával foglaljuk le magunkat a kép láttán. (Én legalább is.) Nem tudom, kellenek e színek, mivel azok sem vezetnek megoldáshoz a hangszert illetőleg, a homály fekete-fehérben talán izgalmasabb lehetne, miként egy laposabb nézőpontból, nagyobb látószöggel és természetesen nagyobb mélységélességgel leképezett, kontrasztosabb talány. Az talán jobban engedne minket belemerengeni a húrok magunk által képzelt, zengő üzenetébe. (Mitől zengő? Meddig tart állványra helyezett géppel, hosszú expozíciós idő mellett az egyiket megpendíteni?)Hangszerperspektíva

A másik képen a hangszernek a perspektívája majdnem jó. Kicsit kellett volna kisebb szög a hangszer és a képsíkja között. Ezzel kevesebb kerülhetett volna a képre a húrtartó mögötti üres területből, s talán a húrokat pengető kéz előtt is kevesebb lenne a levegő. Ez a zene feszességére is utalhatna, így viszont nem utal a levegősségére. Sajnos nem jó a világítás. A csúcsfényeket valahogy a húrok és az ujjak találkozására kellett volna kihegyezni. Ha nem lehetett a helyszínen, ez a Ps-ban is megoldható. S még egy. Látszik, hogy beállított képről van szó. Ez nem baj, de az igen, hogy ebben az esetben lehetett volna hosszú idővel kísérletezni. Bemozdult ujjakkal, rezgő húrokkal nagyon izgalmas lenne a kép, átjöhetne a zene sodrása.
Az ötlet jó, a kép az ígéretesek kategóriájába sorolható, csak oda kell figyelni a kivitelezésre!

Szöveg: Vajda János
honlap

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !