Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonDosszié|2009.12.08.

Dynamic Auto-Painter

 


Lássuk, hogy dolgozik a festőművész!


 

Kinga / Little America


Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Digitális Fotó elemzés

 

Digitális Fotó Elemzés - Aluljáró sztori

Kinga

Ha én lennék Kinga helyében, hozzá nem járulnék e kép semmi nemű publikálásához. A kép rengeteg sebtől vérzik, talán csak a tónusvilága passzol az alapvetően nihilista hangulathoz. A nagylátószög alkalmatlan a test vagy az arc arányos, torzításmentes leképezésére. Nem hinném, hogy a fotós szándéka az lett volna, hogy az ifjú hölgyet 45-ösnek megfelelő lábmérettel ábrázolja. A valami, aminek dőlve Kinga kipihen valamiféle fáradalmakat pont felezi a képet, két még érdektelenebb részre osztva. Illetve ez így nem igaz, mert a távolabb lévő részek valahogy figyelemfelkeltőbbek, és a szemünk inkább odakalandozik. És ez nem Kinga hibája, hanem a képé, jó érzésű emberben visszatetszést kell az ifjúságnak ez a depresszív jellegű ábrázolása. Ebbe a képbe sajnos bele lehet képzelni mind annak a káros dolognak az élvezetét, ami ilyen állapotba képes süllyeszteni az embert. Ez volt a cél? Akkor tessék erre valahogy utalni a képben! És könyörgöm, ne egy szép, fiatal lányt felhasználni erre. Az ifjúság, főleg a hölgyekben a szépséget jelenti a számunkra, nem ezt a hanyag öltözetű, üres tekintetet.


Digitális Fotó Elemzés - Földön, vízen, levegőben


Little America

Gondolom, Amerika kicsiben… ??? Hát, nem egy megható dolog, pedig akár lehetne is az. A férfi arca elég karakteres egy jó képhez. Ebben a formában azonban elsikkad egy rakás zavaró körülmény miatt. Mindenek előtt a képet keretező, életlen emberrészletek, aztán az elől hagyott szett táska, a nagy dobókockák, de főleg a kiégett, szélvédőn túli világ miatt. Ha a címet a félrehúzott, amerikai nemzetiszínekben pompázó függöny, és az úr fejkendője sugallja, az bizony kevés. Ettől még kicsiben sem válik egy gépjármű belseje Amerikává. Nem érezni, mitől kicsi ez az Amerika? Egyáltalán, mitől is Amerika, akármekkorában? A kép készült ott? Ehhez kéne a jól kiexponált háttér is, az utalhatna rá. Vagy ezért lett kiégetve, mert a Nyóckert látnánk az ablakon túl? Rosszul komponált, rosszul exponált, elgondolás nélküli ujjgyakorlat. Sajnos, semmi több… Egész szűkre vágva, csak az arc a dobókockákkal érdekes lehet, de ez már akkora vágás, ami nem elfogadható. Úgy kellett volna rögtön készíteni a képet, mert ott a lényeg, és címet is megfelelőbbet kaphatna rögvest.

Szöveg: Vajda János
honlap

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !