Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2010.03.26.

Kreatív maszkolás

szint: haladó


Játszunk el egy kicsit a rétegek alakítgatásának lehetőségeivel!


 

Cianotípia


szint: könnyű

A most következő leírásban egy régi előhívási technikát, a cianotípiát utánozzuk. A végeredmény hasonlóan monokróm, mint a szépia árnyalatnál, de itt kékes elszíneződést kapunk. Csinálhatnánk úgy is, ahogy korábban a sárgás, szépia képünket, de most egy másik eljárást választottunk, amivel szintén bármilyen monokróm elszíneződést létrehozhatsz.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

GIMP - Cianotípia - www.digiretus.hu1. Töltsd be a fotót!
Az ilyen régi, analóg technikákhoz jól mutatnak az ódon épületekről, utcarészletekről, szobrokról, vagy tárgyakról készült fotók, de persze a fantáziádra bízva a megfelelő kép kiválasztása. Nálunk most egy közelmúltban készült utcarészlet kerül terítékre.

A lenti módszerhez bármilyen kép megfelel, amelyen a cserélendő szín határozottan van jelen. Ne feledd, hogy a színcsere a hasonló árnyalatokat is megváltoztatja!


2. Kékes-sárgás
Első feladatunk a megfelelő színek beállítása. Erősen kékes képet szeretnénk, az enyhén régies hatást pedig egy nagyon enyhe sárgás árnyalat adja majd.

A GIMP eszközpalettája alatt találod a színválasztó téglalapokat. alapból az előtérszínt mutató téglalap fekete, az alatt lévő (háttérszín, vagy másodlagos szín) pedig fehér. Kattintsd duplán az előtérszínre és a megjelenő palettán állíts be egy élénk sötétkék színt. Ezután kattints kétszer a másodlagos színmezőre és állíts be egy enyhén pasztellsárga, szinte fehérhez közeli árnyalatot.

Egy kékből pasztellsárgába futó színátmenetet is kapsz, ahogy a választóablakoktól jobbra látható.


3. Átszínezés indul!
Kezdődhet a kép átszínezése. Ehhez válaszd a Szűrők/Színek/Leképezés/Mintaszínezés menüpontot. A fenti munkaablakot kapod, amelyben két teendőd lesz.

1. A jobb felső Minta lehullómenüből (pirossal karikázva) válaszd ki a Színátmenetből pontot. Ezzel a kék-pasztellsárga átmenet lesz a kép színeinek alapja.

2. A célkép alatti háromszögek közül a középső szürkével állíthatod be a színezés erősségét. Jobbra tolva élénk, balra húzva enyhébb színezetet kapsz. Mi egy kicsit enyhébb kékekre vágytunk, így balra toltuk a háromszöget. Itt is csak ízlés szerint!4.Ciánban fürödve
Íme a ténykedésünk eredménye. A sötétebb területek kékesek, a világos képrészek pedig enyhe sárgás színezetet kaptak. A fenti módszerrel bármilyen színre átvariálhatod a képet. Ha csak egy színt szeretnél használni, csupán az előtérszínt változtasd a kívántra, a háttérszín maradjon fehér!


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !