Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Világosság és kontraszt III.

szint: haladó


Tökéletes mikrokontraszt, telítettség emelés nélkül.


 

Piros / Szűrt


Kaptam két jó képet! Egy kicsit ugyan a technikájától döcögős, de jó eseményképet, és egy nagyon finom kép- és tónusvilágú interieurt. Ha ez a két kép az előző két elbírált kép szerzőjétől való, ezeken jelentős minőségi többlet van azokhoz képest. A belső tér képe kifejezetten érzékeny szemű és lelkivilágú emberre utal.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Digitális Fotó elemzés

 

Digitális Fotó Elemzés - Aluljáró sztori


Piros

Jól megfogott mozgás ábrázolás. Az EXIF szerint 1/80 s volt az expozíciós idő, 8-as rekesz mellett. Nekem kicsit túlosnak tűnik a kép, sajnos az adatok nem mutatják az érzékenység beállítást. Nem nagyon vészes, kb. fél fényértekkel kapott több fényt, mint kellett volna. Ez a szoftverben korrigálható. Kicsivel több kontrasztot is elbírna a lapos világítás miatt. A kép azonban jó, ezek a hiányosságok könnyen pótolhatók, mint például az épp ezen a portálon olvasható polárszűrő eljárást is érdemes alkalmazni a fakó ég élénkítésére, sötétítésére. OK, nem egy bravúrfotó, de a mozgás jól van ábrázolva a viszonylag hosszú expozíciós idő melletti elhúzásos technikával. Az autó megfelelően éles a nézők bemozdulása ellenére. Jó gyakorlat, érdemes is folytatni, ha igazán éles helyzetbe tud kerülni, akkor se fog hibázni. Én levágnám az ég felét. A még nyújtottabb képkivágás tovább erősíti a mozgásérzetet, és ebből a világos égből még annyi is bőven sok.


Digitális Fotó Elemzés - Földön, vízen, levegőben


Szűrt

Az egyszerűség diadala! Szinte semmi sincs a képen, még is el lehet benne időzni. A világos ablakok felé merengve sok minden eszébe juthat az embernek. Én nem is akarok semmit belemagyarázni, kinek mi, a saját magánügye. Attól, ha mindenkinek más, az ebben az esetben épp a kép erénye. A nyitva hagyott képzelet, mint az ajtó, amin keresztül úgy tekinthetünk ebbe a zárt világba, hogy lelkünk kinyílhat a képzelet végtelen tere felé.

A lágyítás remekül fokozza a kép hangulatát, tónus- és színvilága egyszerű, miként a kompozíciós elemek is. Talán az ablak mellett kéne még egy kis tér, vagy abba is belevághatna az ajtófélfa, miként a stokiba is… A kép azonban így is telitalálat!
Izgalommal várom a szerző további képeit…

Szöveg: Vajda János
honlap

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !